Gică Hagi, fair-play după eliminarea Viitorului din Europa League: ”Nu putem să ne ridicăm la nivelul fotbalului belgian”

Traian Terzian   
în Europa League
01/08/2019, 21:48
Gică Hagi, fair-play după eliminarea Viitorului din Europa League: ”Nu putem să ne ridicăm la nivelul fotbalului belgian”
Gică Hagi a fost fair-play după eliminarea Viitorului din Europa League

Antrenorul Gică Hagi a fost fair-play după eliminarea Viitorului din Europa League. Constănțenii au învins joi cu scorul de 2-1 formația belgiană Gent în manșa secundă din turul doi preliminar, dar a ratat calificarea după ce pierduse în tur cu scorul de 6-3.

Gică Hagi, fair-play după eliminarea Viitorului din Europa League: ”Am greșit o repriză”

”Nu putem să ne ridicăm la nivelul lor, al fotbalului belgian, în România în momentul de faţă. Suntem departe de ei, mai avem de muncit mult, să construim infractructură, bugete importante, să fie finanţate cluburile cum trebuie… Staţi liniştit că eu o să încerc să fac să fie mai bine, nu ştiu în cât timp, dar o am în cap şi vom începe de mâine să muncim la acest lucru, să fim mai buni, mai competitivi, mai aproape de ei, pentru că cu siguranţă nu îmi convine ce s-a întâmplat în aceste două meciuri, dar e o realitate şi trebuie să o accept”, a declarat fair-play Gică Hagi după eliminarea Viitorului din Europa League.

”Trebuie să fim realişti, după două meciuri, aşa, la o primă analiză, am greşit o repriză, atât la ei cât şi acasă am încercat să fim la înălţimea lor, la fotbalul lor, care e un fotbal foarte bun. Mulţi ne-au zis că avem ghinion să picăm cu o echipă din Belgia. Eu am zis nu, pentru că învăţăm din acest meci, analizăm, şi vedem ce mai avem nevoie pentru a progresa, pentru a deveni mai buni, pentru a face mai bine. Chiar dacă nu îmi convine că am fost eliminaţi, am întâlnit un club foarte bine organizat, un club foarte bun, au bani de achiziţii”, a mai spus ”Regele”, conform news.ro.

Hagi știe unde s-a jucat calificarea

”Până i-am văzut, până i-am simţit, prima repriză de la ei a făcut diferenţa şi cred că atunci s-a jucat calificarea. Cu toate că noi am insistat acasă, am încercat să o facem, publicul ne-a susţinut, dar s-a văzut că a fost foarte greu. Probabil în prima repriză atacanţii ar fi trebuit să atace mult mai bine. Am adus mingea acolo sus dar nu am atacat poarta, nu am fost periculoşi, nu am produs ocazii multe ca atacanţii noştri să fie periculoşi pe poartă”, a afirmat Hagi.

“Am învăţat şi din acest meci. Sper ca în viitor să devenim mai buni. Pas cu pas, an de an, sperăm să facem mai bine. I-am felicitat în vestiar pentru cum au jucat repriza a doua, pentru că în prima repriză după părerea mea nu am fost la înălţime decât în construcţie şi circulaţie, dar nu am atacat spaţiile, toată lumea venea doar la primit, nu jucam în spatele apărării”, a încheiat Gică Hagi.

FC Viitorul a învins Gent, scor 2-1, în manșa secundă a turului doi preliminar al Europa League. Constănțenii au fost eliminați cu scorul general de 7-5.

Închide ×