ADVERTISEMENT
Fotbal international

Gică Hagi, în TOP 100 al jucătorilor din istoria fotbalului! Cine ocupă primele trei locuri

Autor: Sorin Dumitrescu | 16.08.2020 | 14:02
Gică Hagi, în TOP 100 al jucătorilor din istoria fotbalului! Cine ocupă primele trei locuri
Gică Hagi, în TOP 100 al jucătorilor din istoria fotbalului! Cine ocupă primele trei locuri. Foto: FourFourTwo.co.uk

Prestigioasa publicaţie britanică FourFourTwo a alcătuit ierarhia celor mai buni o sută de jucători din istoria fotbalului. Din această lume selectă, de la începutul sportului cu balonul rotund şi până astăzi, fac parte cele mai mari personalităţi şi avem bucuria ca printre ele să se regăsească şi numele unui român.

ADVERTISEMENT

Este un clasament care cuprinde crema a tot ceea ce a dat mai bun fotbalul şi care ar putea fi contestat de alte vedete lăsate pe dinafară, pentru că mai sunt mulţi jucători de valoare mondială care nu şi-au găsit locul în acestă companie.

Într-o ierarhie din care nu lipsesc Diego Maradona, Pele, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Johan Cruyff, Alfredo di Stefano sau Ferenc Puskas prezenţa lui Gică Hagi ca ambsador al fotbalului românesc este una cu adevărat onorantă, chiar dacă s-ar putea spune că la Regele Carpaţilor s-a pus punct în această anchetă.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi încheie un clasament din care lipsesc multe alte nume importante

Asta pentru că Gică Hagi ocupă locul 100, foarte aproape de alte două nume uriaşe, în activitate, brazilianul Neymar, locul 97 şi suedezul Zlatan Ibrahimovic, locul 94.

Gică Hagi, în TOP 100 al jucătorilor din istoria fotbalului! Cine ocupă primele trei locuri. Foto: Realitatea sportivă.ro

Bunul prieten al lui Hagi, câştigător odată al Balonului de Aur, bulgarul Hristo Stoicikov, se află pe locul 89, fiind depăşit de Javier Zanetti, Gabriel Batistuta, Ryan Giggs sau Hugo Sanchez.

ADVERTISEMENT

Golgeterul CM e pe locul 78

Golgeterul all time al turneelor finale de CM, francezul Just Fotaine, 13 reuşite la competiţia din Suedia 1958, a prins locul 78, primul după brazilianul Cafu şi înaintea compatriotului campion al lumii în 1998, Thierry Henry.

Divinul Il Codino al fotbalului italian din anii 90, Roberto Baggio, se află pe locul 52, depăşit cu o poziţie de campionul mondial din 1970, brazilianul Jairzinho, dar înaintea lui Karl Heinz Rummenigge, Kevin Keegan sau Andreas Iniesta.

ADVERTISEMENT

Maradona, considerat cel mai bun jucător al tuturor timpurilor

Omul care a contribut enorm la succesul Italiei la CM 1982, din Spania, italianul Paolo Rossi, este al 32-lea în lume, înaintea altor legende, precum Sir Stanley Matthews, care a jucat până la 53 de ani şi a lui Ruud Gullit. Marele Eusebio, perla din Mozambic a Portugaliei, se află pe poziţia a 24-a.

Primele 20 de poziţii aparţin unor monştri sacri ai balonului rotund. Diego Maradona, fotbalistul care a fost prins de două ori dopat, rămâne tot ce poate însemna frumuseţea acestui sport, ocupând primul loc. Pe poziţia a doua compatriotul Lionel Messi, iar bronzul îi aparţine celui mai mare brazilian ever, Pele. Pe locul 4 se află Pele alb, regretatul olandez, Johan Cruyff, apoi Cristiano Ronaldo, Alfredo di Stefano, Franz Beckenbauer, Ferenc Puskas, Zinedine Zidane şi Ronaldo.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!