Fotbal international

Gică Hagi, în topul celor mai buni 25 de fotbalişti din anii ’90! I-a depăşit pe Rivaldo sau Raul

13.04.2020 | 12:10
Gica Hagi in topul celor mai buni 25 de fotbalisti din anii 90 Ia depasit pe Rivaldo sau Raul
Gică Hagi, în topul celor mai buni 25 de fotbalişti din anii '90! I-a depăşit pe Rivaldo sau Raul
ADVERTISEMENT

Publicația online din Marea Britanie Givemesport.com oferă ineditul clasament al celor mai buni 25 jucători din lume ai anilor 90 din secolul trecut, ierarhie alcătuită de votul fanilor din întreaga lume. Măgulitor pentru noi este faptul că Gică Hagi ocupă locul 17.

Nume uriașe, aflate în afara primelor 25 de locuri

Ca în orice anchetă, există și apariții absolut surprinzătoare în acest top, cum la fel de mult poate mira și absențele unor nume grele, care au terminat pe locuri greu de imaginat, ținând cont de CV-ul lor și de rezultatele obținute în carieră.

ADVERTISEMENT

Să începem prin a nominaliza care sunt marii absenți din acest top 25. Cea mai șocantă clasare, abia pe locul 72, aparține lui David Beckham, care dincolo de valoarea indiscutabilă de jucător este aureolat și de o imagine de showbizz rar întâlnită la alți sportivi.

Prezențe neșteptate pe locurile 24 și 25

Alte personalități din fotbal care ocupă locuri departe de renumele lor sunt olandezul Clarence Seedorf, locul 104, italianul Paolo Maldini, loc 100, brazilianul Cafu loc 64, Roy Keane loc 42 sau Paul Gascoigne loc 35.

ADVERTISEMENT

Să începem top 25 în ordinea descrescătoare, de la ultimul către primul și deja primele două nume te fac să te freci la ochi. Locul 25 aparține finlandezului Jari Rantanen, de la Leicester, iar locul 24 lui Oleg Salenko, rusul care a marcat cinci goluri în poarta Camerunului la CM 1994 din cele șase ale națioanelei sale.

Rivaldo, fostul Balon de Aur, doar locul 23

Abia pe locul 23 apare unul dintre magicienii balonului, fostul jucător al Barcelonei, Rivaldo, fotbalist care a câștigat Balonul de Aur în 1999. Următoarele poziții sunt cocupate de jucători care au spus ceva în acest sport: 22 Oliver Kahn, marele portar al Germaniei, 21. Alan Shearer, unul dintre atacanții de glorie ai Angliei, 20: Paul Scholes, mijlocaș cheie la Manchester United și în naționala Angliei.

ADVERTISEMENT

Până să ne întâlnim cu Gică Hagi tot respectul pentru locurile 19 și 18, excelentul mijlocaș german Lothar Matthaus și una dintre legendele ultimilor 30 de ani pe Santiago Bernabeu, spaniolul Raul Gonzales.

Înaintea lui Hagi prietenul Hristo Stoicikov

Pe locul 17 Hagi al nostru, despre care se scrie: “un jucător mătăsos, care putea face totul”. Pe locul 16 bunul prieten al lui Hagi, bulgarul Hristo Stoicikov, câștigător al Balonului de Aur în 1994,  iar pe locul 15 se află Romario, brazilianul care a jucat pe Nou Camp cu Stoicikov și Hagi la un loc.

ADVERTISEMENT

Locul 14 este al unui mare fotbalist, dar cu grave ieșiri în decor, francezul Eric Cantona, locul 13 al bomberului argentinian Gabriel Batistuta, iar poziția a 12-a galezului Ryan Giggs. Pe locurile 11 și 10 avem doi galactici de la Real Madrid, portughezul Luis Figo și fundașul cu șut dinamită, Roberto Carlos.

Thierry Henry, înaintea lui Ronaldo!

Pavel Nedved, sergentul de fier al Cehiei este primul, în ordine descrescătoare, din top 10. Apoi urmează brazilianul Ronaldo și peste el, surprinzător, francezul Thierry Henry, care nu a avut niciodată strălucirea brazilianului. Pe locul 6 elegantul jucător olandez Dennis Bergkamp, un marcator de mare rafinament.

Locul 5 este al actualului antrenor de la Real Madrid, francezul Zinedine Zidane. și el Balon de Aur în 1998. Locurile 4 și 3 sunt ale artiștilor din Italia. Pe locul 4 Pinturrichio Alex Del Piero, magia lui Juventus ani de zile, și pe treapta de bronz inegalabilul Il Codino, Roberto Baggio.

Maradona e regele, mare surpriză pe locul secund

Bombă totală în privința locului secund. OK, Peter Schmeichel a fost ani de zile cerberul porții lui Manchester United, a câștigat titlul european cu Danemarca în 1992, dar pare infinit de mult să îl clasezi pe locul 2, dar acestea sunt voturile fanilor. Care în privința câștigătorului nu au mai greșit și au făcut singura alegere care se impunea, dincolo de marile probleme create ca om: unicul Diego Armando Maradona.

ADVERTISEMENT