Fotbal intern

Gică Hagi în topul celor mai tari decari din istorie, lângă Maradona, Pele, Messi și Zidane! Galerie foto

11.10.2018 | 15:05
Gică Hagi, lângă cei mai mari decari, Maradona, Pele, Messi și Zidane

Cotidianul spaniol  AS a făcut un top al celor mai mari decari din toate timpurile. Printre uriașele nume, pe listă apare și românul Gică Hagi. “Regele” și-a câștigat locul în top cu evoluțiile sale de la națională, dar mai ales cu tehnica pe care le-a arătat-o pe viu ibericilor în anii 90, la cele două mari rivale: Barcelona și Real Madrid. În topul făcut de spanioli apar 25 din cele mai mari numele ale fotbalului mondial.

Lista cu jucătorii de geniu care au purtat numărul 10 este practic o retrospectivă a celor mai mari talente din istoria fotbalului. Din jucătorii activi doar Lionel Messi,  Zlatan Ibrahimovic și principalul favorit pentru Balonul de Aur de anul acesta, Luka Modric sunt în top. Pele, Diego Maradona, Zinedine Zidane, Michel Platini, Zico, Alessandro Del Piero sau Ronaldinho nu lipsesc de pe lista spaniolilor  vezi lista completă accesând galeria foto. 

Gică Hagi, Michael Laudrup și Luis Figo, în topul celor mai tari decari din istorie! Cei 3 au jucat pentru Real Madrid și Barcelona

Din topul jucătorilor ce au făcut istorie cu numărul 10 pe spate, mai mulți au jucat fie pentru Barcelona, fie pentru Real Madrid. Doar 3 dintre ei au evoluat pentru amândouă: Gheorghe Hagi, Michael Laudrup și Luis Figo. Că topul este unul obiectiv o dovedește și faptul că cei de la AS nu au propus niciun jucător spaniol. Din estul Europei doar doi decari, Gică Hagi și Ferenc Puskas, i-au cucerit pe iberici.

În lista de 25 de jucători propusă de cei de la AS, cei mai mulți decari au trecut pe la Barcelona. Nouă jucători de geniu, au purtat numărul 10 pe Nou Camp: Michael Laudrup, Diego Maradona, Ronaldinho, Lionel Messi, Juan Roman Riquelme, Zlatan Ibrahimovic, Rivaldo, Luis Figo și Gheorghe Hagi. În duelul continentelor America de Sud a pierdut duelul cu Europa, de pe bătrânul continent fiind aleși 15 fotbaliști.

  • 5 Baloane de Aur are cel mai bun decar din lume, Lionel Messi