Fotbal international

Gică Hagi, în topul preferințelor fanilor din Turcia! Cine atacă supremația ”Regelui”

02.03.2021 | 18:36
Gica Hagi in topul preferintelor fanilor din Turcia Cine ataca suprematia Regelui
ADVERTISEMENT

FIFA a lansat un sondaj în care suporterii își pot exprima opțiunea pentru a-l desemna pe cel mai ”influent” fotbalist care a evoluat vreodată în Turcia. Protagoniști sunt Gică Hagi și brazilianul Alex.

Sondajul FIFA are ca subiect ce mai mari decari care au evoluat în Superliga Turciei, iar fanii își pot exprima opiniile și, de asemenea, pot vota pe contul de Twiter al forului mondial.

ADVERTISEMENT

Atât Gică Hagi, cât și fostul căpitan a Braziliei, Alex, au marcat decisiv istoria cluburilor Galatasaray, respectiv Fenerbahce Istanbul.

Hagi, zece trofee în cinci ani la Galatasaray

Gică Hagi, supranumit de fanii din Turcia ”Împăratul”, a cucerit nu mai puțin de 10 trofee în cei cinci ani în care a îmbrăcat tricoul galben-roșu al lui Galata.

ADVERTISEMENT

Achiziționat de turci în 1996, de la Barcelona, Hagi a câștigat respectul fanilor și a contribuit la palmaresul impresionant al Galatei cu alte 10 trofee.

Patru titluri de campion, de două ori Cupa, de două ori Supercupa Turciei, Cupa UEFA și Supercupa Europei sunt trofeele pe care Hagi le-a cucerit, ca jucător, în tricoul Galatei.

ADVERTISEMENT

Alex are un mic avantaj, dar și aproape un deceniu la Fener

Adversarul lui Hagi, în sondajul FIFA, este fostul căpitan al naționalei Braziliei, Alex. Fostul internațional ”Selecao” a marcat și el istoria marii rivale a Galatei, Fenerbahce Istanbul.

Alexandro de Souza a evoluat în galben-albastru între 2004-2012 și a cucerit cinci trofee în tricoul celui mai titrat club de fotbal din Turcia.

ADVERTISEMENT

Cu câteva ore înaintea finalului sondajului FIFA, brazilianul avea un ușor avantaj, adunând 53,3% din sufragii, cu ceva mai mult de 6 procente în fața lui Hagi.

ADVERTISEMENT