Fotbal international

Gică Hagi, în topul preferințelor fanilor din Turcia! Cine atacă supremația ”Regelui”

02.03.2021 | 18:36
Gică Hagi, în topul preferințelor fanilor din Turcia! Cine atacă supremația ”Regelui”
Sursa foto: NTVSpor.net
ADVERTISEMENT

FIFA a lansat un sondaj în care suporterii își pot exprima opțiunea pentru a-l desemna pe cel mai ”influent” fotbalist care a evoluat vreodată în Turcia. Protagoniști sunt Gică Hagi și brazilianul Alex.

Sondajul FIFA are ca subiect ce mai mari decari care au evoluat în Superliga Turciei, iar fanii își pot exprima opiniile și, de asemenea, pot vota pe contul de Twiter al forului mondial.

Atât Gică Hagi, cât și fostul căpitan a Braziliei, Alex, au marcat decisiv istoria cluburilor Galatasaray, respectiv Fenerbahce Istanbul.

ADVERTISEMENT

Hagi, zece trofee în cinci ani la Galatasaray

Gică Hagi, supranumit de fanii din Turcia ”Împăratul”, a cucerit nu mai puțin de 10 trofee în cei cinci ani în care a îmbrăcat tricoul galben-roșu al lui Galata.

Achiziționat de turci în 1996, de la Barcelona, Hagi a câștigat respectul fanilor și a contribuit la palmaresul impresionant al Galatei cu alte 10 trofee.

ADVERTISEMENT

Patru titluri de campion, de două ori Cupa, de două ori Supercupa Turciei, Cupa UEFA și Supercupa Europei sunt trofeele pe care Hagi le-a cucerit, ca jucător, în tricoul Galatei.

Alex are un mic avantaj, dar și aproape un deceniu la Fener

Adversarul lui Hagi, în sondajul FIFA, este fostul căpitan al naționalei Braziliei, Alex. Fostul internațional ”Selecao” a marcat și el istoria marii rivale a Galatei, Fenerbahce Istanbul.

ADVERTISEMENT

Alexandro de Souza a evoluat în galben-albastru între 2004-2012 și a cucerit cinci trofee în tricoul celui mai titrat club de fotbal din Turcia.

Cu câteva ore înaintea finalului sondajului FIFA, brazilianul avea un ușor avantaj, adunând 53,3% din sufragii, cu ceva mai mult de 6 procente în fața lui Hagi.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri