Fotbal international

Gică Hagi, interviu pentru AS înainte de Spania – România. “Datorită generaţiei de la Under 21 există speranţă” + campionatul unde vrea să joace Ianis

18.11.2019 | 08:58
Gica Hagi interviu pentru AS inainte de Spania  Romania Datorita generatiei de la Under 21 exista speranta  campionatul unde vrea sa joace Ianis
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a oferit un interviu pentru site-ul as.com în care a vorbit despre meciul pe care echipa națională a României îl va juca împotriva Spaniei, azi, ora 21.45, în ultima etapă din preliminariile Campionatului European 2020. Mai mult, ”Regele” a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorilor U21 promovați de Cosmin Contra la prima reprezentativă și a anunțat unde și-ar dori ca Ianis Hagi să joace pe Viitor.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 9.00 este cota pentru ”X” la meciul Italia – Armenia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Gică Hagi, totul despre România într-un interviu acordat pentru AS

Cum vedeți meciul dintre Spania și România?

Este un meci bun. Este păcat că noi trebuia să câștigăm cu Suedia în partida anterioară și nu am făcut-o. Aveam o șansă bună ca să ne calificăm la Campionatul European, chiar dacă grupa era foarte dificilă. Am fost aproape. Poate era suficient pentru noi să obținem o victorie cu Suedia și o remiză cu Spania.

Această echipă a Spaniei nu mai este ca cea de dinainte care câștiga titluri…

Există o tranziție, este logic. S-a produs o schimbare de la jucătorii care câștigau Campionate Mondiale și Europene. Acum trebuie să apară transformarea. Important este că a rămas talentul și jocul bun. Sunt niște tineri care practică un fotbal bun, care domină ritmul. Sunt foarte promițători. S-a văzut asta la ultimul Campionat European U21.

ADVERTISEMENT

Dar cu Casillas, Xavi, Iniesta, Villa… Era altceva.

Nu este ușor ca să menții acel nivel. Trebuie să se aibă grijă cu jucătorii noi și să li se ofere încredere. Apare succesul acolo unde există talent și o bună mentalitate. Cu siguranță Spania va continua să facă lucruri importante.

Și România? În ce moment se află acum?

Și în Românie este foarte mult talent în acest moment. În ultimii ani am investit în academii și asta s-a văzut la Campionatul European U21. România are viitor. Acum luptăm pentru prezent. Vin foarte mulți jucători buni,

ADVERTISEMENT

Nedelcearu, Pușcaș, Marin, Băluță, fiul tău Ianis…

Da, este un grup format din jucători născuți în anii 97, 98 și 99 și sunt foarte buni, joacă în prima ligă  de foarte mult timp, sunt protagoniști și au personalitate. În România există speranțe datorită lor. Oamenii sunt fericiți. Oamenii au ieșit pe străzi pentru a sărbători victoriile celor de la U21. Noii jucători sunt iubiți.

De unde a apărut această revenire în fotbalul românesc?

S-a investit în viitor. După ce fotbalul a fost sus în anii 90, s-a renunțat la a se mai investi în tinerii jucători și în sport. Am plătit asta rămânând fără calificări la Campionatul Mondial și European. Vara asta lucrurile s-au mai îmbunătățit. Eu cred că o să ne întoarcem la acel nivel înalt.

ADVERTISEMENT

Un nivel la fel de înalt ca cel de la Mondialul din 94?

Offf… Acea echipă s-a construit puțin câte puțin, nu a apărut de nicăieri. În anii 80 și 90 s-a investit mult în fotbalul din România și noi am fost rezultatul. La Mondialul din SUA 94 am fost la un nivel foarte înalt, aproape de a ne lupta pentru titlu. Mereu a existat talent în România, dar trebuie să îl gestionăm. Trebuie să planificăm, să construim jucători bun și echipe bune. Ne revenim ușor, ușor.

Vorbește-mi de Ianis. A fost în atenția mai cluburilor din campionate mari.

Important este că le place fotbalul. Este un copil foarte dedicat, îi place să se antreneze și are mult talent. Este tînăr și are un potențial mare. Are spațiu ca să continue să crească.

Dumneavoastră erați stângaci… el este mai ambidextru.

El lucrează bine cu ambele picioare, dar pe teren evoluează pe același post ca mine, număr 10, îi place să ia decizii și să facă diferența. Mie îmi place că el este atât de interesat de fotbal și că nu se gândește la alte lucruri. Este inteligent și are viziune.

De ce a decis să meargă în Belgia la Genk, și nu într-un campionat mai puternic?

A fost decizia lui să meargă la Genk. Este un club care formează jucători și apoi îi vinde la cluburi importante din Europa. Este un pas ca să progresese. Apoi o să mai vedem…

Cum merge proiectul dumneavoastră de la Academia Hagi și de la Viitorul? Amândouă sunt deținute de dumneavoastră?

Împlinim 10 ani acum și adevărul este că suntem foarte încântați. Am scos foarte mulți jucători de la Academie și cu Viitorul am luptat cu cele mai mari cluburi din România în ultimii 3-4 ani. Am câștigat titlul, Cupa și Supercupa. De asemenea am particopat în Europa League, chiar dacă nu am avut rezultate bune. Am practicat un fotbal bun, ofensiv, cu principii bune. Acum suntem pe locul 2 în campionat.

O să vedem Viitorul în Champions League?

Ăsta este un vis. Să jucăm în Europa League poate să fie un obiectiv de durată medie sau lungă. Gândul meu îmi cere să ă merg ușor, ușor. Momentan suntem satisfăcuți.

Preferați să fiți conducător sau antrenor?

Mie îmi place să antrenez, de asta sunt managerul clubului. La fel sunt și patron, dar nu mă încântă partea administrativă, îmi place să fiu manager sau antrenor.

Madrid sau Barcelona? Ce i-ați recomanda fiului dumneavoastră?

Spania! Acolo se joacă un fotbal fenomenal, creativ, tehnic și se lasă jucătorul să gândească. Sper ca într-o zi să poată ajungă în Spania.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde