Fotbal intern

Gică Hagi l-a dat afară de la Viitorul pe atacantul camerunez Jacques Zoua. Anunțul oficial

02.04.2020 | 16:37
Gica Hagi la dat afara de la Viitorul pe atacantul camerunez Jacques Zoua Anuntul oficial
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a pus pe butuci fotbalul românesc și consecințele nu vor fi deloc plăcute din toate punctele de vedere nici pentru cluburi, nici pentru jucători și antrenori.

Gică Hagi l-a dat afară pe Jacques Zoua

Majoritatea cluburilor au pus în fața jucătorilor varianta de a accepta o reducere a salariilor, care în unele locuri a mers chiar până la 50 la sută, ori de a rezilia contractul pe cale amiabilă.

ADVERTISEMENT

Mai există și soluția șomajului tehnic, dar la acest capitol încă nu sunt puse bine la punct documentele care se reglementeze modul în care se va proceda din partea Ministerului Muncii.

Salariile înjumătățite la Viitorul

La Viitorul Constanța, clubul la care patron este Gică Hagi, s-a decis măsura de înjumătățire a salariilor, dar și să se discute cu jucătorii asupra situației existente și a sacrificiilor ce trebuie făcute.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei care a ajuns cu clubul dobrogean la un acord de reziliere a contractului pe cale amiabilă este atacantul camerunez Jacques Zoua. Acesta nu a apucat să joace prea mult pentru echipa la care Gică Hagi e și antrenor.

A jucat în șase meciuri și a dat un gol la Iași

El a jucat în total doar șase partide, începând cu octombrie 2019 și până în martie 2020, când s-a întrerupt competiția. A marcat un singur gol, care la acea vreme conta foarte mult, în succesul constănților pe terenul Politehnicii Iași chiar în primul meci din 2020.

ADVERTISEMENT

Viitorul a luptat să obțină ca și în anii precedenți un loc în play-off, dar pentru prima dată în acest sezon a ratat obiectivul și acum se află angrenată în jocurile din play-out.

Și la Astra a dat tot un gol în 20 de meciuri

În vârstă de 29 de ani camerunezul Jacques Zoua a mai evoluat și sezonul trecut în fotbalul românesc, dar a prins mult mai multe meciuri decât acum.

ADVERTISEMENT

Zoua a făcut parte din lotul echipei Astra Giurgiu, jucând pentru dunăreni în 20 de partide, însă de marcat a făcut-o tot o singură dată, o cifră deloc măgulitoare pentru un atacant, care a a mai trecut în carieră pe la Basel, Hamburg, Gazelec Ajaccio și Kaiserslautern.

ADVERTISEMENT