Fotbal intern

VIDEO. Remember. 10 august 1983, ziua când Regele Hagi s-a încoronat

10 august 1983. Stadionul Ullevaal din Oslo. Aproximativ 8000 de spectatori, la un amical jucat la puţin timp după victoria din preliminariile CE de la Stockholm în faţa Suediei. Naţionala...
10.08.2017 | 14:53
VIDEO Remember 10 august 1983 ziua cand Regele Hagi sa incoronat

10 august 1983. Stadionul Ullevaal din Oslo. Aproximativ 8000 de spectatori, la un amical jucat la puţin timp după victoria din preliminariile CE de la Stockholm în faţa Suediei. Naţionala României, pregătită de Mircea Lucescu, termină la egalitate, 0-0, cu reprezentativa Norvegiei. Ar fi fost unul dintre multele jocuri amicale din istoria tricolorilor, dacă acest joc nu ar fi marcat un moment important pentru viitorul fotbalului românesc pentru următorii 17 ani.

Pe teren Lucescu a trimis un puşti de 18 ani. Numele său Gheorghe Hagi. Cine ar fi crezut atunci faptul că Gică Hagi va deveni cel mai mare jucător din istoria fotbalului nostru, că va aduna 125 de selecţii la echipa naţională, marcând 35 de goluri şi că România, cu el în echipă, va bifa nu mai puţin de şase turnee finale de CM şi CE? Gică Hagi rămâne unic, golurile sale de la Mondialul american îl recomandau la un loc pe podiumul Balonului de Aur.

Gică Hagi la naţională: 125 de meciuri, 35 de goluri

Gică Hagi este jucătorul care a fost catalizatorul echipei naţionale până la turneul final al Europeanului din anul 2000, când România trecea de grupe şi era eliminată în sferturi de o Italie supernorocoasă. Marele regret a fost atunci poate mai puţin bara ochită cu o execuţie de maestru de către Hagi, ci nefericitul episod al accidentării lui Antonio Conte, actualul tehnician de la Chelsea, în urma căruia Gică a avut parte de un nefericit sfârşit de carieră, primind cartonaşul roşu.

Acum Gică Hagi caută să facă alte lucruri bune pentru echipa naţională, prin intermediul Academiei pe care a înfiinţat-o şi care a dat deja câteva vârfuri, care sunt aşteptate curând să devină oameni de bază ai unei echipe naţionale ce pluteşte groaznic în derivă, în lipsa unui magician ca Hagi, care să o poarte spre victorii. Pariurile sale se numesc Florinel Coman, Romeo Benzatr, care deja a intrat în circuitul echipei naţionale, Dragoş Nedelcu sau Cristi Ganea şi din spate răsar alte şi alte talente, cu grijă crescute de ochiul priceput al lui Gică Hagi.

Tags: