Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Gică Hagi, lăudat pentru noul titlu câștigat de Farul în acest sezon. „E mult mai greu ce a făcut el. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea”

Gică Hagi este din nou campion cu Farul! Chiar dacă n-a mai terminat pe primul loc în SuperLiga, clubul „Regelui” a reușit o nouă performanță uimitoare
13.05.2024 | 13:25
Gica Hagi laudat pentru noul titlu castigat de Farul in acest sezon E mult mai greu ce a facut el Trebuie sa ne schimbam mentalitatea
Gică Hagi, lăudat pentru noul titlu câștigat de Farul în acest sezon. „E mult mai greu ce a făcut el. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Peformanță uluitoare a Farului Constanța. Clubul lui Gică Hagi a oprit hegemonia de peste un deceniu a Olimpiei Cluj! Echipa „Regelui” este noua campioană a României la fotbal feminin!

Gică Hagi, lăudat după un nou titlu câștigat cu Farul! „Asta înseamnă pricepere în a manageria acest fenomen”

După ce anul trecut a câștigat titlul în SuperLiga, Farul a dat acum lovitura și la fotbal feminin. Clubul de la malul Mării Negre este noua campioană a României la fotbal feminin.

ADVERTISEMENT

„Hagi, ieri, în primul an de participare la un campionat în Divizia A se pare că a câștigat campionatul cu echipa de fete. Mai sunt două etape. A câștigat cu U Cluj, obișnuita campioană de-a lungul multor ani de zile până acum.

A câștigat ieri și este campion la fete! Dacă Hagi se ocupă de o echipă de fete, te pune pe gânduri. Înseamnă nu doar că fotbalul e viața lui, ci că se dedică întrutotul doar acestui lucru”, a declarat Mihai Stoichiță, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, show care e live pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT

„Marinarele” au devenit virtual campioane după succesul contra principalei contracandidate, Universitatea Cluj, scor 2-1, în etapa cu numărul 10 a SuperLigii Feminine. Între cele două formații sunt acum șase puncte diferență și doar două etape de disputat, iar rezultatele din meciurile directe disputate în play-off sunt în favoarea Farului.

„Gândește-te ce arie de selecție restrânsă există la fete față de băieți! Adică să ajungi să găsești și să formezi o echipă competitivă și să ieși campion la fete, este de 10 mii de ori mai greu decât la băieți. Asta e foarte important!”, a adăugat Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

„Ajungem la educație. El într-un an de zile, cu antrenoarea care e acolo, a educat un grup nou. E foarte greu. A luat și jucătoare bune, a luat câteva de lot național, are și tinere. Asta înseamnă pricepere în a manageria acest fenomen.

Nu e o zonă atât de spectaculoasă că se pare că noi românii avem în continuare o doză de misoginism în noi. Nu e ok. Trebuie să ne apropiem de un exemplu al dorinței femeilor de a juca fotbal, că nu le-am obligat noi. Sunt stadioane și finale care se desfășoară cu 80.000 de spectatori”, a adăugat directorul tehnic al Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică: „Femeia evoluează într-un sport în care nimeni nu îi dădea nicio șansă”

„Atrage, e ceva inedit. Când te duci în tribună și vezi o execuție tehnică a unei femei și tu ești obișnuit să vezi jocuri de fotbal masculin, te duci la fotbal feminin și vezi un decar care face un dribling sau dă un gol din lovitură liberă, e de peste 7 ori față de ce face un bărbat.

Fiindcă tu ai fost crescut în a privi fotbalul masculin. Când vezi fotbalul feminin că evoluează și te gândești la soția ta, la fiica ta, că  ar putea face așa ceva, e ceva ieșit din comun. Trebuie să faci diferența între o femeie, care să mă ierte Dumnezeu, la noi e percepută ca fiind la cratiță, și un bărbat.

Aici trebuie să schimbăm mentalitatea. Să înțelegem că femeia nu e planul B? Niciodată și în niciun domeniu. Femeia în plan sportiv și evoluează într-un sport în care nimeni nu îi dădea nicio șansă”, a completat Șumudică.

“80% E TITLUL lui Gigi Becali!” | ANALIZA lui Marius Sumudica | Cum a luat FCSB campionatul

ADVERTISEMENT