Fotbal intern

Analiza „Regelui”, după Barcelona – Liverpool: „Messi e periculos și când doarme”

02.05.2019 | 18:24
Analiza Regelui dupa Barcelona  Liverpool Messi e periculos si cand doarme

FC Barcelona a reușit o victorie importantă pe Nou Camp, împotriva celor de la Liverpool, scor 3-0, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor. Fost jucător la FC Barcelona și Real Madrid, Gică Hagi a comentat și el duelul de miercuri seara. „Regele” a oferit mai multe observații tactice și a avut numai cuvinte de laudă pentru superstarul Lionel Messi.

Gică Hagi, elogii aduse lui Lionel Messi după Barcelona – Liverpool

Hagi a comentat dominația lui Liverpool în prima parte a meciului: „Barca mai are momente când se apără, mai are momente când ajunge să se apere în 4-4-2. Depinde de situații. Cred că au fost surprinși de Liverpool, de presiunea pe care o făceau și cât de sus stăteau pe teren. Sunt și momente ca astea, în care te aperi și trebuie să joci pe contraatac. După aceea s-au scos. S-a văzut diferența pe care o face să ai un jucător mare pe teren. Cu toate acestea, Liverpool ca echipă a arătat mai bine.”

„Regele” a vorbit și despre Lionel Messi: „Messi e periculos și când doarme. Și când e în apărare, construiește faza de atac, momentul pe care el trebuie să îl speculeze. Barca a avut fundași mai inspirați iar atacanții au făcut diferența. Liverpool are atacanți foarte buni, dar nu au avut inspirație. Nici Mane, nici Salah.”

Gică Hagi îl laudă pe Messi după meciul FC Barcelona - Liverpool
Gică Hagi îl laudă pe Messi după meciul FC Barcelona – Liverpool

Gică Hagi îl laudă și pe Luis Suarez

Hagi a făcut și o analiză a primului gol al partidei, înscris de uruguayanul Luis Suarez: „La primul gol e calitatea atacantului. Pasa foarte bună pe scurt, a lui Jordi Alba, iar vârful de atac a făcut mișcarea foarte bună. A intrat foarte bine și asta e calitatea atacantului. Fundașii centrali trebuiau să marcheze. Știu că acum se antrenează pe zone, dar la astfel de faze trebuie să faci marcaj om la om.”

FC Barcelona s-a impus în fața lui Liverpool după un gol al lui Suarez și o dublă a lui Leo Messi. În cealaltă semifinală Ajax s-a impus pe terenul lui Tottenham, scor 1-0. Hagi speră să vadă o finală Barcelona – Ajax, „în onoarea lui Johan Cruyff”.