Fotbal intern

Gică Hagi nu a fost uitat de numele mari din fotbal și de presa internațională. Mesajele transmise de Stoichkov, Figo, Galatasaray, UEFA și FIFA de ziua ”Regelui”. VIDEO

05.02.2020 | 14:55
Gica Hagi nu a fost uitat de numele mari din fotbal si de presa internationala Mesajele transmise de Stoichkov Figo Galatasaray UEFA si FIFA de ziua Regelui VIDEO
ADVERTISEMENT

Ziua de 5 februarie este una foarte importantă pentru tot ceea ce înseamnă fotbal românesc. Astăzi, suflarea fotbalistică internă își sărbătorește ”Regele”. Gheorghe Hagi a împlinit 55 de ani. Foști colegi, prieteni, antrenori dar și publicații din străinătate i-au transmis acestuia mesaje speciale cu această ocazie.


UPDATE, 5 februarie, 15:00. De ziua sa, Gică Hagi a primit mesaje speciale și din partea mai multor mijloace media de peste hotare. FIFA,UEFA sau jurnaliști de la publicații importante i-au transmis urări ”Regelui”.

ADVERTISEMENT

”Acest coordonator de joc legendar își serbează astăzi ziua de naștere”, a scris contul oficial de Twitter al UEFA Champions League.

Nu au rămas datori nici cei de la UEFA, care au transmis un ”La mulți ani, Gică Hagi” și au adăugat mai multe imagini clasice cu ”Regele” din perioada sa de glorie.

ADVERTISEMENT

Un mesaj special a primit Gică Hagi de la un colaborator al publicaților BBC și The Guardian, Jay Smith.

”Într-o altă viață, acesta este cel mai bun jucător pe care l-am văzut vreodată jucând. L-am iubit pe Gheorghe Hagi. În anii mei de început, acesta era fotbalistul care voiam să devin. L-am cunoscut la televizor în 1994, la Cupa Mondială.”

ADVERTISEMENT

Gică Hagi nu putea fi uitat de clubul pe care l-a făcut mare în Europa, Galatasaray. Turcii au transmis un mesaj superb pentru ”Rege” căruia i-au atașat un colaj cu evoluțiile acestuia: ”Comandantul, Maradona din Carpați, Gică – profesorul fotbalului” 


Gică Hagi, mesaje de ”La mulți ani” din partea numelor mari din fotbalul mondial

În 1965, la Săcele (Constanţa) se năștea cel ce avea să devină cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. Au trecut 53 de ani de atunci, timp în care ”Maradona din Carpați” a scris istorie ca jucător la cele mai mari cluburi, la națională, iar ca antrenor a câștigat campionatul în România.

ADVERTISEMENT

Viitorul Constanța, echipa pe care Hagi o pregătește și o patronează în prezent, i-a pregătit un moment special ”Regelui”.  Clubul de la malul mării a realizat un material cu mesaje din partea personalităților importante din lumea fotbalului, printre care s-au regăsit Rivaldo, Stoichkov, Terim sau președintele clubului constănțean, Gică Popescu.

”Astăzi, de ziua ta, îți doresc în primul rând să fii sănătos. Oriunde și în orice să fii mereu primul, așa cum ne-ai obișnuit. Dacă vor veni și obstacole, nu-ți face probleme, le vom depăși împreună. Pentru asta există o prietenie adevărată”, Gică Popescu, colegul lui Hagi din ”Generația de Aur”

”Salut, Gică! Vreau să-ți transmit multe felicitări cu ocazia aniversării a 55 de ani. Un număr frumos. Să ne trăiești cât mai mult, multă sănătate și multă fericire.

Sunt prietenul tău și vreau să ne demonstrezi în continuare cât de profesionist ești, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Te îmbrățișez cu drag”, Luis Figo, fost jucător la Barcelona și Real Madrid.

La mulți ani, Mister! 5️⃣+5️⃣=? #GheorgheHagi #HappyBirthday ?

Gepostet von Viitorul FC am Dienstag, 4. Februar 2020

”Gică, la mulți ani! Te îmbrățișez, pentru că ești un om grozav. Te iubesc ca pe fratele meu. Ești parte din familia mea. Sper să te distrezi cum se cuvine în această zi măreață.

Te salut cu căldură de la Miami, te pup și sper să sărbătorești cum trebuie, pentru că ești mamalicki”, Hristo Stoichkov, fost coleg cu Hagi la Barcelona.

”Salut, Hagi! La mulți ani. Dumnezeu să-ți dea sănătate, să trăiești cât mai mulți ani. Să rămâi omul grozav care ești acum. Te îmbrățișez cu drag, prietene”, Rivaldo, fost jucător la Barcelona.

De Hagi nu a uitat nici fostul său antrenor de la Galatasaray, Fatih Terim: ”Salut, Gică! Te cunosc de 25 de ani și sunt foarte fericit pentru acest lucru. Acum, la vârsta de 55 de ani, îți urez toate cele bune. O îmbrățișare pentru tine și familia ta. La mulți ani!”, a spus ”Împăratul”.

Sinteza unei cariere de excepție: Gică Hagi!

  • Născut: 5 februarie 1965 (Săcele)
  • A început fotbalul la juniorii Farului, unde a şi debutat pe prima scenă din România. A mai evoluat în Liga 1 pentru Sportul şi Steaua.
  • NAŢIONALĂ: 124 JOCURI / 35 GOLURI.
  • Liga 1: 3 titluri de campion, 2 de golgheter, 223 meciuri / 141 goluri;
  • Primera División (Real madrid, FC Barcelona – unicul jucător român care a evoluat pentru cele mai mari echipe din Spania): 100 jocuri / 23 goluri;
  • Serie A: 31 jocuri / 6 goluri;
  • Turcia (Galatasaray): 4 titluri de campion, 132 jocuri / 59 goluri;
  • Finalist CCE 1989;
  • Cupa UEFA 2000;
  • Supercupa Europei 1987, 2000.
ADVERTISEMENT