Gică Hagi nu are o favorită în El Clasico: ”Am inima împărțită”

Francisc Oprea   
în Fotbal international
17/12/2019, 20:58
Gică Hagi nu are o favorită în El Clasico: ”Am inima împărțită”
Gică Hagi a jucat în șapte El Clasico. Sursă Foto: Twitter

Gică Hagi, singurul fotbalist român care a evoluat pentru cei doi granzi ai Spaniei, a declarat că are „inima împărțită” înaintea primului „El Clasico” din această stagiune, ce se va juca miercuri de la ora 21:00.

Gică Hagi are „inima împărțită” înainte de Barcelona – Real Madrid

Miercuri seară, de la ora 21:00, pe „Camp Nou” are loc primul episod al „El Clasico” din această stagiune. Gică Hagi, fotbalistul român care a jucat atât pentru Real Madrid, cât și pentru Barcelona, recunoaște că nu susține pe una dintre cele două formații, iar faptul că a putut îmbrăca tricourile ambilor granzi din fotbalul mondial este o mândrie uriașă.

Corazon partido (n.r. Am inima împărţită). Nu se poate, nu pot să mă schimb. Nu mai am nici vârsta. Am făcut în aşa fel încât să mă împart pentru amândouă. E o mândrie că am putut să joc pentru ambele.

Să le cunosc ca şi cluburi, să cunosc ce înseamnă exigenţa maximă, dusă la extrem, unde colegul tău, prietenul tău, fratele tău, trebuie să concurezi cu el că altfel îţi ia locul. Acest spirit mi l-au dat ei. Întotdeauna să încerc să fiu cel mai bun din lume, să cred în mine, să concurez.

Acolo nu ai cum să te relaxezi o oră, un minut, că vine celălalt şi-ţi ia locul. Cine ajunge în acele două case unde ideea lor e să fii cel mai bun, înveţi maxim. Eu am avut acest privilegiu să fiu acolo şi le mulţumesc că datorită lor sunt mai bun sau sunt foarte bun”, a declarat Gică Hagi.

Șapte apariții în „El Clasico”

Gică Hagi a fost tranferat de Real Madrid în vara lui 1990, în schimbul a 4.300.000 de euro. Pentru „Los Blancos”, cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor a jucat în cinci derby-uri cu Barcelona, patru în campionat și unul în Supercupa Spaniei.

După despărțirea de Real Madrid, din vara lui 1992, Hagi a jucat doi ani la Brescia, iar după alte două sezoane, a semnat cu Barcelona. Pentru catalani, Hagi a evoluat în două „El Clasico”, nereușind să marcheze niciun gol.

Închide ×