Fotbal intern

Gică Hagi nu vrea ca noul stadion din Constanța să îi poarte numele. “Exclud în totalitate această inițiativă!” De ce refuză

12.05.2019 | 11:41
Gica Hagi nu vrea ca noul stadion din Constanta sa ii poarte numele Exclud in totalitate aceasta initiativa De ce refuza
ADVERTISEMENT

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a anunțat că dorește să construiască un nou stadion în orașul de la malul Mării Negre, iar acesta să poate numele lui Gică Hagi, fostul mare internațional român care în prezent este antrenorul și patronul clubului FC Viitorun Connstanța.

Gică Hagi nu vrea ca noul stadion din Constanța să îi poarte numele

Gică Hagi a emis un comunicat de presă prin intermediul site-ului fcviitorul.ro și laudă inițiativa președintelui CJ Constanța de a construi o nouă arenă, dar îi transmite acestuia că nu dorește ca stadionul să îi poarte numele și a explicat de ce.

ADVERTISEMENT

“În urma materialelor apărute în presă, consecință a declarației președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, referitoare la construirea unui stadion modern la Constanța, doresc să fac unele precizări:

  • Sunt bucuros că necesitatea unui stadion modern la Constanța, pe care să evolueze oricare dintre echipele orașului, a fost discutată de președintele Consiliului Județean Constanța și oficialități din Guvern cu ocazia inaugurării Complexului Sportiv din localitatea Cumpăna, din data de 9 mai 2019.
  • Eu însumi mi-am manifestat public dorința, în mai multe rânduri, că și la Constanța este nevoie de un stadion modern.
  • În cazul în care un astfel de stadion se va construi, exclud în totalitate inițiativa ca acesta să se numească “Gheorghe Hagi”, așa cum s-a precizat în cadrul discuției amintite, deoarece sunt proprietarul unui club și am dat numele meu Academiei de Fotbal și bazei sportive pe care o dețin.
  • Nu doresc să se creeze nicio confuzie în mass-media și în lumea sportului”, apare în comunicatul lui Gică Hagi.
ADVERTISEMENT
Stadionul "Central" din Ovidiu pe care joacă FC Viitorul Constanța
Stadionul “Central” din Ovidiu pe care joacă FC Viitorul Constanța

Viitorul țintește locul 3 și Cupa României

Gică Hagi este patronul clubului FC Viitorul Constanța și antrenează echipa care evolueză în Liga 1 Betano și care se află în luptă pentru câștigarea Cupei României în sezonul 2018 – 2019. În prezent, gruparea din primul eșalon fotbalistic evoluează pe stadionul Central de la Ovidiu care are o capacitate de 4.554 de locuri și care a fost deschis în 2015.

FC Viitorul, echipa pregătită de Gică Hagi, se află pe locul 4 în clasamentul play-off-ului Ligii 1 Betano, dar are șanse să o egaleze pe Universitatea Craiova după etapa a 9-a. Constănțenii speră ca oltenii să se împiedice în meciul pe care îl vor juca azi, de la ora 21.00, la Cluj Napoca, iar ei să câștige duelul cu Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT