Fotbal intern

Gică Hagi o salvează pe SSC Farul! Ce decizie a luat “Regele”

30.07.2018 | 19:07
Gica Hagi o salveaza pe SSC Farul Ce decizie a luat Regele

Gică Hagi o salvează pe SSC Farul. Formaţia de la malul Mării Negre se pregăteşte de debutul în Liga 2, însă echipa are mari probleme financiare. În plus, constănţenii aveau termen până marţi, la ora 14:00, să anunţe unde va juca meciurile de pe teren propriu. Luni, o comisie a Federaţiei Române de Fotbal a inspectat stadionul “Farul”, însă nu a putut fi omologat din cauza stării în care a ajuns arena constănțeană.

Paul Peniu, președintele Academiei Gheorghe Hagi, a anunţat că SSC Farul va putea să joace pe stadionul din Ovidiu. M-a sunat Hagi și mi-a spus că și-a dat acceptul ca SSC Farul să joace primul meci din Liga a 2-a, cel cu Timișoara, pe stadionul central din cadrul bazei Academiei Viitorul. Am discutat telefonic și cu președintele Farului, Marcel Lică, și ne vom întâlni mâine pentru a pune la punct la toate detaliile tehnice. Stadionul nostru e omologat de LPF pentru meciurile din Liga 1 și de FRF pentru Youth League și meciurile de juniori. Vom vedea ce trebuie să facem fiecare ca să fie omologat și pentru Liga a 2-a. Îl vom pune la dispoziție fără probleme”, a declarat oficialul formaţiei de la malul Mării Negre.

Gică Hagi o salvează pe SSC Farul

Gică Hagi o salvează pe SSC Farul. Ciprian Marina deţine brandul “Farul” şi a trimis o notificare formaţiei care va evolua în liga secundă din România pentru a nu mai folosi acest nume“Într-adevăr, s-a trimis o notificare ca SSC Farul să nu mai folosească numele ‘Farul'”, a declarat Ciprian Marica.

SSC Farul a promovat la finalul sezonului trecut în Liga 2, iar constănţenii ar urma să joace cu ACS Poli Timişoara în prima etapă din eşalonul secund al fotbalului din România. Pe lângă problema cu stadionul, clubul este afectat de lupte interne. “A avut loc o întâlnire între vicepreședintele clubului și domnul Ciprian Marica, dar nu s-a concretizat nimic. S-a luat hotărârea că dacă până luni la prânz nu avem un răspuns cert din partea autorităților, vom înceta activitatea clubului, vom pune lacătul. I-am cam încurcat pe unii jucători, cum și noi am fost încurcați. Noi am înțeles că Ciprian Marica dorește să ajute, dar nu am înțeles în ce termeni. Timpul se scurge în defavoarea noastră. Noi la această oră nu știm unde vom pleca în cantonament, dacă vom pleca. Lucrurile sunt extrem de complicate”, a declarat Marcel Lică.

Din această vară, SSC Farul este condus de Emanuela Gavrilă, care a anunţat că are planuri mari cu formaţia de la malul Mării Negre. “Nu cred că poţi să te îndrepţi spre Liga 1 cu 1,2 – 1,5 milioane de euro. Atât îţi trebuie pentru promovare. Va trebui să acopar toate cheltuielile. Cu cât ai mai mulţi bani, cu atât ai jucători mai buni şi riscurile de a rămâne în B sau a retrograda scad. Trebuie să apăsăm acceleraţia, depăşind viteza legală. Să băgăm full gas, să depunem toate eforturile pentru că mai sunt 3 săptămâni şi începe campionatul. Sunt foarte multe lucruri de făcut. În primul rând, echipa. Vom începe să sunăm jucători. Vreau să construiesc, nu să facem promisiuni. Suntem sub nivelul mării, nici măcar la zero”, a anunţat Emanuela Gavrilă.

Gică Hagi o salvează pe SSC Farul
Gică Hagi o salvează pe SSC Farul