Fotbal international

Gică Hagi, omagiu impresionant pentru Diego Maradona: „Un singur cuvânt pot să spun: unic”

25.11.2020 | 19:57
Gica Hagi omagiu impresionant pentru Diego Maradona Un singur cuvant pot sa spun unic
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a reacționat și el la știrea că Diego Maradona a murit. Fostul mare fotbalist român a afirmat că argentinianul a fost cel de la care a preluat pasiunea pentru fotbal.

Cei doi s-au înfruntat într-o partidă directă la Campionatul Mondial desfășurat în Italia, în 1990. Hagi a pomenit și despre acel eveniment după moartea legendei argentiniene.

ADVERTISEMENT

Fostul decar al „tricolorilor”, în prezent patron al clubului Viitorul Constanța, crede că marele merit al lui Maradona este că i-a inspirat pe oameni să joace fotbal de plăcere.

Gică Hagi, omagiu impresionant pentru Diego Maradona: „A fost unic”

Cel mai mare fotbalist din istorie a trecut în neființă în data de 25 noiembrie 2020 și toată lumea fotbalului îl plânge. Inclusiv Gică Hagi, considerat de mulți oameni drept cel mai mare fotbalist pe care l-a dat România, și-a exprimat regretul pentru trecerea în neființă a lui Diego Maradona.

ADVERTISEMENT

„Maradona a fost unic. Nu vreau să zic Dumnezeu, pentru că El e unul singur. Mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal. Să faci ce vrei cu mingea.

Asta ne-a dat Diego nouă. Plăcerea de a juca fotbal. A fost o provocare meciul direct. Am trecut testul. Am jucat bine amândoi. A fost special din toate punctele de vedere. Un singur cuvânt pot să spun: unic. Va rămâne unic”, a spus Hagi la Digisport.

ADVERTISEMENT

S-au întâlnit în 1990, chiar la Napoli

Diego Maradona a fost o adevărată legendă nu doar pentru fanii argentinieni ai fotbalului, ci și pentru suporterii echipei Napoli. Fostul număr 10 a fost adorat pe stadionul San Paolo.

Chiar pe acea arenă a avut loc și celebra întâlnire dintre el și „Maradona din Carpați”, Gică Hagi. În 18 iunie 1990, Argentina și România se înfruntau în etapa a treia din grupa B a Campionatului Mondial, iar Hagi și Maradona erau titulari.

ADVERTISEMENT

Meciul s-a terminat cu scorul de 1-1, iar ambele echipe s-au calificat. România a terminat grupa pe locul 2, în vreme ce Argentina s-a clasat pe trei, dar din acea grupă au mers mai departe primele trei echipe.

ADVERTISEMENT