Gică Hagi, dezvăluiri în Italia despre fiul său Ianis! "Nu e suficient TALENTUL!"

Gică Hagi a acordat un scurt interviu cunoscutului jurnalist italian Gianluca Di Marzio. Hagi vorbeşte despre modul în care s-a dezvoltat şi a ajuns la un nivel inalt proiectul Viitorul, despre fiul său Ianis şi despre ceea ce îşi mai doreşte să realizeze, pentru a considera că şi-a îndeplinit toate visurile în fotbal.

Di Marzio prezintă o succintă, dar clară radiografie a ceea ce reprezintă la această oră Viitorul, o formaţie bazată pe un proiect pe termen lung, iniţat de Gheorghe Hagi, scoţînd în evidenţă că numai în cîţiva ani acest club a ajuns din a treia divizie în fruntea fotbalului românesc, înaintea unor nume mari, precum Steaua sau Dinamo. Cheltuieli modice pentru întărirea lotului, pentru că baza o reprezintă tinerii de la Academia Hagi, mulţi dintre ei formaţi încă de la vîrste fragede şi care acum alcătuiesc un grup foarte omogen.

HAGI despre VIITORUL

"Proiectul s-a născut imediat ce mi-am încheiat cariera. M-am gîndit încă din primul moment că este mare nevoie de o Academie, unde să crească tineri, pentru că eu provin dintr-o ţară care nu a avut niciodată o naţională puternică, dar a dat mereu jucători foarte telentaţi. Ori, acesta a fost scopul meu de la început, ca să existe şi alţi tineri care să aibă oportunitatea mea, care să reînvie acea perioadă de glorie a echipei naţionale dintre anii 1990-94. 

Am dat numele meu acestei Academii şi apoi din jucătorii acestei Academii, în care pînă la 12 ani au fost aduşi doar copii din Constanţa şi judeţul Constanţa, iar de la 13 ani din toată ţara. Cu aceşti tineri am început apoi să construim Viitorul, chiar numele semnifică aportul tinerilor şi am ajuns din a treia divizie pînă în fruntea clasamentului primei divizii.

În sezonul trecut am fost echipa care a dat cele mai multe goluri în prima divizie. Acum am făcut un pas şi mai important, ajungînd pe primul loc. Opt dintre cei unsprezece titulari sînt formaţi la Academie. Am reuşit să ajungem în faţa celor cu bugete mult mai mari ca al nostru. Sîntem la al doilea an în UEFA Champions League Youth, acum vom juca în optimi cu FC Copenhaga şi sper să ajungem în sferturi"

HAGI despre IANIS

"Este un număr 10 clasic, cu o bună viziune a jocului şi ambidestru. Are personalitate şi toate atuurile pentru a face o carieră importantă. Dar, cum le spun tuturor, nu e de ajuns talent, trebui şi multă determinare şi muncă. Dar îmi cunosc fiul şi ştiu că va reuşi. După ce a fost un an şi jumătate căpitan la Viitorul a decis să vină în Italia, într-un fotbal de alt nivel. Este foarte bine, a învăţat deja italiana şi s-a integrat perfect, Fiorentina fiind un club recunoscut a avea abilitatea muncii cu tinerii"

HAGI despre viitorul său

"Tot ce mai vreau să fac este să antrenez un club de top european şi să cîştig trofee şi apoi să pregătesc o echipă naţională. Nu ştiu în ce loc, în ce ţară se va întîmpla acest lucru, dar acestea sînt visurile mele pe care le mai am de îndeplinit. Altfel, fotbalul mi-a dat totul"

viewscnt
1 EUR4.6599 lei+0,0343
1 USD3.8182 lei+0,0496
1 XAU163.5981 lei+0,9231