Fotbal intern

Gică Hagi, pe urmele fostului antrenor al Barcelonei. “Mi-aș dori să merg acolo!”

14.02.2019 | 18:39
Gică Hagi, pe urmele fostului antrenor al Barcelonei.
Gică Hagi în timpul meciului FCSB - Viitorul. "Regele", pe urmele fostului antrenor al Barcelonei

Gică Hagi, pe urmele lui Gerardo Martino, fostul antrenor al Barcelonei. După ce Alex Mitriță a ajuns la New York City în schimbul sumei de 7,4 milioane de euro, iar Dragoș Nedelcu este pe lista de transferuri a celor de la Chicago Fire, Gică Hagi a dezvăluit că și el și-ar dori să antreneze în MLS.

“Regele” a vorbit despre interesul echipelor din SUA pentru jucătorii de valoare care evoluează la formații din Europa, iar actualul antrenor și patron al lui FC Viitorul Constanța este sigur că MLS poate să ajungă la nivelul campionatelor puternice din Europa și a explicat de ce.

Gică Hagi i-ar călca pe urme fostului antrenor al Barcelonei, Gerardo Martino

„În America, toate cluburile au academii, școli de fotbal cu 5.000 de copii, fotbalul feminin este dezvoltat la cel mai înalt nivel, iar acum vor să facă același lucru și la masculin. Mulți oameni bogați din America au cumpărat echipe din Europa, au cluburi și acolo. Fotbalul din SUA este pe un drum extraordinar, au și Mondialul din 2026, așa că fotbalul se va dezvolta foarte bine.

Este un sport iubit, stadioanele sunt pline, vedem meciurile și la noi la televizor, pentru că se transmite și în România. Fac progrese, sportul este un segment important la ei, creează idoli, se fac cunoscuți peste tot în lume. Din câte știu, chiar dacă iau multe staruri, trendul este să cumpere foarte mulți jucători tineri și liga la ei suportă niște cheltuieli dacă se transferă fotbaliști sub 21 de ani. Au și bugete mari, vând și jucători în Europa, au și colaborări importante. Cei de la Dallas știu că au legături cu Bayern Munchen. Cred că, în viitorul apropiat, vor reveni la nivelul fotbalului european sau poate chiar îl vor depăși. Ce visam noi de mici, să mergem în America! Și eu mi-aș dori, de ce nu, chiar dacă este foarte departe. Fii-mea este acolo, iar pe noi, românii, mereu ne-a fascinat America!”, a spus Gică Hagi la conferința de presă susținută joi.

Cine este Gerardo Martino

Gerardo “Tata” Martino, fostul antrenor al Barcelonei

Gerardo Martino este născut pe 20 noiembrie 1962, iar în prezent este selecționerul echipei naționale a Mexicului, acolo unde a ajuns pe 7 ianuarie 2019. Acesta a pregătit-o pe Barcelona în 59 de meciuri, iar catalanii au bifat 40 de victorii, au remizat de 11 ori și au pierdut 8 ori. Pe parcursul carierei a mai pregătit Atlanta United, Newell’s, Paraguay, Libertad, Colon, Cerro Porteno, Central Cordoba, Platense și CAAB Arrecife.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri