News

Gică Hagi poate da lovitura! Omul de afaceri cu avere de 130.000.000€, interesat de Viitorul

23.10.2020 | 18:37
Gica Hagi poate da lovitura Omul de afaceri cu avere de 130000000E interesat de Viitorul
Gică Hagi poate da lovitura! Omul de afaceri cu avere de 130.000.000€, interesat de Viitorul. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Viitorul este unul dintre cele mai marketabile cluburi din fotbalul românesc. Acest lucru este posibil datorită asocierii cu Gică Hagi și Gică Popescu, nume uriașe ale sportului românesc. Hagi este aproape să dea o lovitură importantă și să atragă un investitor foarte puternic la clubul de la Ovidiu. 

Dan Șucu este omul de afaceri care s-a declarat interesat public de o investiție la Viitorul. Patronul lanțului Mobexpert a declarat că analizează ideea de a cumpăra acțiuni la clubul patronat de Gică Hagi:

ADVERTISEMENT

“Nu am cumpărat acţiuni la Viitorul, că aş putea fi interesat este altceva. Dar nu există nicio tranzacţie. Aş putea fi interesat, dar nu e o discuţie pe care să o fac până nu ajung la o concluzie”, a spus omul de afaceri pentru Mediafax.

Gică Hagi poate da lovitura! Omul de afaceri cu avere de 130.000.000€, interesat de Viitorul

Președintele Viitorului, Gică Popescu s-a declarat încântat de posibilitatea ca un om de afaceri foarte potent din punct de vedere financiar să vină alături de Viitorul și speră ca Dan Șucu să fie convins de proiectul de la Ovidiu:

ADVERTISEMENT

“Din ziua în care eu am venit preşedinte la Viitorul am declarat că intenţionăm să aducem alături de noi, şi a mai spus-o şi Gică de nenumărate ori, oameni cu un potenţial financiar ridicat, astfel încât să ducem proiectul la un alt nivel.

În acest an şi jumătate ne-am întâlnit cu o serie de oameni de afaceri care ar avea această posibilitate să vină alături de noi. Fără ajutorul unor oameni cu putere financiară este aproape imposibil să creştem ca proiect.

ADVERTISEMENT

Bineînţeles că domnul Şucu poate fi unul dintre potenţialii viitori acţionari, dar acum nu ştiu care sunt intenţiile domniei sale. Trebuie să ajungă la o concluzie, sper ca aceasta să fie una pozitivă şi să dorească să vină alături de noi. Ar fi minunat ca dânsul şi alţi oameni să vină alături de noi pentru că putem face lucruri importante”, a spus Popescu.

Hagi, parteneriat de 1 milion de euro pe an cu OMV-Petrom!

În luna iunie, în plină pandemie, Gică Hagi a reușit să dea o adevărată lovitură financiară. Viitorul a semnat un contract de sponsorizare cu gigantul OMV-Petrom, prin care compania petrolieră se angajează să plătească 1 milion de euro pe an la echipa lui Hagi

ADVERTISEMENT

OMV-Petrom este cea mai importantă companie de pe piața românească. În anul 2019, compania a avut venituri de 4,5 miliarde de euro în România, 750 de milioane de euro fiind doar profitul net. Societatea avea 12.000 de angajați la finalul anului trecut.

Viitorul are 8 sponsori în acest moment: OMV Petrom, Pepsi, BRD, Auchan, Man, Herbalife, Holsten și HelpNet. Iar cu un om de afaceri care să cumpere acțiuni și să investească la formația lui Hagi, Viitorul ar putea redeveni o echipă de titlu.

Tatonări între Hagi și frații “Dedeman”

În trecut au mai existat tatonări cu cei mai bogați români, frații Pavăl. Dragoș și Adrian Pavăl, cei care dețin brandul Dedeman, au o avere de 2 miliarde de euro și nu de puține ori au vrut să investească și în fotbal.

Dedeman a sponsorizat în trecut Viitorul, însă în anul 2019, această relație putea să meargă la etapa următoare. Fraților Pavăl li s-a propus să preia 49% din acțiunile Viitorului, urmând ca investiția să fie de 10 milioane de euro, 5 milioane de euro în primul an și alți 5 în al doilea an, urmând ca apoi clubul să se autofinanțeze.

Gică Hagi și-a dorit să fie în continuare acționar majoritar la Viitorul și poate că de aici au intervenit problemele. Mai mult, frații Pavăl ar fi vrut să mute echipa la Bacău, locul lor de baștină, acolo unde au promis că vor ridica un stadion modern.

“Am dus singur până aici, acum e momentul să aducem parteneri”

Cele două părți nu au ajuns la niciun acord și “frații Dedeman” au trecut de la brandul Hagi la brandul Steaua. Un nou magazin de bricolaj a “răsărit” lângă noul stadion din Ghencea și FANATIK a aflat de o apropiere a celor două branduri (Steaua și Dedeman) care se poate transforma într-o colaborare financiară.

„Eu vând acţiuni, nu vând clubul. Am zis-o de doi, trei ani, nu e nicio noutate. Am dus singur până aici, acum e momentul să aducem parteneri. Ei trebuie să vadă în Viitorul o afacere bună din care să scoată profit. Eşti mult mai bun când faci parte dintr-un grup” – Gică Hagi

Cine este Dan Șucu, omul cu o avere de 130.000.000 de euro

Dan Șucu este unul dintre oamenii care face parte din prima generație postcomunistă de antreprenori români. A intrat în afaceri în 1993, cu brandul Mobexpert, care a avut prima locație în magazinul Unirea din București.

Dan Șucu

În acest moment, Mobexpert este unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din România cu 26 de magazine și 8 fabrici. Compania are 2300 de angajați. Averea lui Dan Șucu este estimată la 130 de milioane de euro.

  • 17 milioane de euro a investit Gică Hagi la Viitorul
  • 130.000.000 de euro este averea estimată a lui Dan Șucu

 

 

 

ADVERTISEMENT