Fotbal intern

Ce a făcut Gică Hagi la Revoluție: „Simțeam bogăție peste tot”

05.10.2018 | 14:10
Ce a facut Gica Hagi la Revolutie Simteam bogatie peste tot
ADVERTISEMENT

Gică Hagi este fără îndoială cel mai mare fotbalist care a purtat vreodată tricoul naționalei României. „Maradona din Carpați” a ajutat România să se califice la trei mondiale consecutive, toate jucate după Revoluția din 1989. Hagi a profitat de căderea Cortinei de Fier și a reușit să joace în Occident, lucru de care predecesorii săi precum Nicolae Dobrin sau Ilie Balaci nu s-au putut bucura.

Hagi a povestit că Revoluția l-a prins la București, când dădea ultimul examen la facultate. „Regele” spune că a fost atunci sfătuit să plece din Capitală: “Eu am dat ultimul examen pe 22 decembrie, ultimul examen la facultate, când am terminat. Când m-am dus, deja era ocupată o parte din zonă, am dat la 12, am terminat, imediat am plecat, că ne-a zis să plecăm din Bucureşti. Am plecat la Constanţa”, a spus Hagi.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut Gică Hagi după Revoluție

Gică Hagi susține că după Revoluție a sărbătorit primul Revelion alături de Ilie Dumitrescu, alături de care și-a făcut planuri de viitor: „După aceea am făcut Revelionul la Bucureşti, la mine în apartament, cu Ilie Dumitrescu. Şi i-am zis un lucru: ‘ce simţi, Ilie? Suntem liberi, putem plec’. Şi până la urmă am răspuns eu. Am zis că simt bogăţie peste tot, bani peste tot, dar trebuie să mă aplec. Dacă nu munceşti, poţi să rămâi în spate foarte mult. Eu, în momentul ăla, am înţeles că viaţa depinde de mine: unde pot ajunge, cât de departe”, a spus Gică Hagi la Telekom Sport.

Gică Hagi era pe cai mari înainte de Revoluție. „Regele” era decarul echipei Stelei care juca finala de Cupa Campionilor Europeni, pierdută cu 0-4 în fața marelui AC Milan. Hagi se calificase la Mondialul italian din 1990, unde a jucat în optimile de finală ale competiției, alături de naționala României. După această competiție, Hagi a ajuns la Real Madrid, unde Steaua l-a vândut cu peste 4 milioane de dolari, preț care a fost cea mai mare sumă primită de un club din România pentru aproape două decenii.

ADVERTISEMENT