Fotbal intern

Gică Hagi s-a dezlănțuit la adresa FRF. “Vor să șteargă amintirea Generației de Aur. Au fost alții pe acolo și eu nu am avut loc!”. Nu vrea să fie selecționerul României: “La echipa mea sau în străinătate!”

05.12.2019 | 23:58
Gica Hagi sa dezlantuit la adresa FRF Vor sa stearga amintirea Generatiei de Aur Au fost altii pe acolo si eu nu am avut loc Nu vrea sa fie selectionerul Romaniei La echipa mea sau in strainatate
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a vorbit la finalul meciului jucat de Viitorul Constanța cu Astra Giurgiu, scor 0-1, în etapa 19 din Casa Pariurilor Liga 1, sezonul 2019 – 2020. Formația pregătită de fostul internațional a picat pe locul 4, cu 32 de puncte. “Regele” s-a enervat când a fost întrebat în legătură cu scrisoarea trimisă de președintele FRF Răzvan Burleanu după ce acesta nu a fost invitat la tragerea la sorți pentru EURO 2020.

Gică Hagi s-a enervat și a atacat FRF

“Nu, mulțumesc! Eu nu am ce să vorbesc. Întrebați-l pe domnul președinte. Scuzele sunt scuze. Am spus de la Botoșani… Înseamnă că Hagi a făcut puține lucruri în fotbalul românesc. E important ce am înțeles eu. Hagi nu a făcut nimic în fotbalul românesc. Punct! Asta e. N-au putut șterge istoria, faptele nu pot fi șterse. M-au trimis aici la Ovidiu… am văzut multe lucruri în seara asta dar nu mai vreau să vorbesc.

ADVERTISEMENT

Eu am jucat pentru România. Eu zic realitatea. Știu ce am făcut, ce am luptat. Eu știu că sunt activ, nu sunt legendă, nu stau acasă. Am investit în tineri și aceștia s-au dus la un nivel foarte tare. Poate i-a deranjat performanța de la U21 și că Hagi a avut prea mulți jucători acolo. E vorba de plăcere, nu de obligație. Au fost alții pe acolo și eu nu aveam loc. A fost toată România.

Eu nu m-am născut să fiu președinte sau ambasador, eu nu manager pentru că îmi place partea tehnică. Nu e nimeni obligat să facă ceva pentru mine. Nimeni nu va putea să șteargă ce am făcut eu. Să vă zic un lucru. Să facă ei o nouă generație, să facă faptele noastre.

ADVERTISEMENT

Generația de Aur e eliminată, e scoasă din fotbalul românesc, iar acea generație a făcut o țară întreagă mândră. Nu mai merge pentru că nu e loc. Eu am loc… Mi-am găsit loc la Constanța, atât timp cât o să fiu și pe aici”, a spus Gică Hagi.

Hagi nu vrea să antreneze naționala României

“Eu sunt Gică? Sunt atât de mic! Nu mă mai duc nicăieri. La mine la echipă sau în străinătate. Gata! Am pus punct.  Le cade greu. Am creat campioni. Nu pe vorbe! Uitați-vă ce e aici, uitați-vă câte cupe am aici. Am dat 11 jucători la U21. 11 jucători de la Hagi. Asta e muncă depusă, sunt bani investiți.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru pe care îl spun e să susțineți jucătorii tineri, nu mai dați în ei. La noi e problema Situația e gravă. Nu plec nicăieri, nu îmi doresc nimic. Vreau să rămân la clubul meu. Ăsta e destinul meu. Mi-am dat seama că sunt mic, că nu merit și nu sunt competitiv. Am scos cartea și nu m-a sunat nimeni.”, a spus Gică Hagi.

Gică Hagi s-a luat și de elevii săi după Viitorul – Astra 0-1

Gică Hagi crede că eșecul suferit de Viitorul în fața Astrei Giurgiu a venit după greșelile făcute de jucătorii din apărare. “Am încercat să îi desfacem. Au jucători de calitate care speculează bine momentele. Eu mereu le-am cerut să aibă răbdare, să construim, să atacăm. Au mers toate bine, dar pe final a apărut oboseala și na…

ADVERTISEMENT

Greșeală mare la gol, la fel ca la Botoșani. O greșeală incredibilă. A intrat singur din mijlocul terenului și a dat gol. Greșeală mare a mijlocașilor și fundașilor centrali. Nu am fost inspirați în careu pentru că Rivaldinho era obosit. Ăsta e fotbalul și nu avem ce să facem. Mergem înainte. Trebuie să știm să strângem rândurile”, a spus antrenorul Viitorului.

Acesta a comentat și în legătură cu decizia FRF de a-l suspenda pe Mihai Voduț pentru doi ani după ce a pariat pe un meci al Viitorului. “Voduț a greșit. Trebuie să fie analizat și să i se dea o șansă. Nu știu detalii. Eu știu că el suferă și ca orice copil trebuie să primească o șansă. Cred că a învățat ceva din asta. El trebuie să joace fotbal pentru că asta a învățat de mic.”

 

ADVERTISEMENT
Tags: