Sport

Gică Hagi se așteaptă la un nou anunț surpriză: “Cred că Rădoi va continua la echipa națională”

Naționala de fotbal a României joacă joi, 11 noiembrie, și duminică, 14 noiembrie, două meciuri decisive pentru accederea în barajul de calificare la Campionatul Mondial 2022 organizat în Qatar.
07.11.2021 | 19:49
Gica Hagi se asteapta la un nou anunt surpriza Cred ca Radoi va continua la echipa nationala
ADVERTISEMENT

Tricolorii vor întâlni, acasă, pe stadionul Steaua, echipa Islandei, după care se deplasează la Vaduz pentru meciul cu Liechtenstein. Pentru a fi siguri că rămân pe locul 2, elevii lui Mirel Rădoi trebuie să se impună în ambele confruntări. Altfel, stau la mâna altor rezultate.

Antrenorul Farului Constanța, Gică Hagi, este destul de liniștit înaintea acestor două partide. „Trebuie să luăm 6 puncte. Am văzut că băieții stau bine din punct de vedere mental. Vin după o perioadă bună și atunci fiecare se întoarce cu entuziasm la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Pentru Gică Hagi nu e important cum câștigă naționala, ci să ia cele 6 puncte

Doamne, ajută! să fie inspirați, să joace bine, să câștigăm. Nu contează cum, dar să câștigăm. Contează mult victoriile, să ajungă la baraj și după aia vom vedea”, a declarat el.

Hagi este conștient că niciun meci nu este ușor, dar crede că naționala României are prima șansă în ambele partide. „Orice meci e greu. Vorbim de echipe naționale, de 10-15 jucători dintr-o țară.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi știe că totdeauna a fost presiune la echipa națională

Fiecare țară s-a modernizat, fotbalul arată mai bine, toți știu tactică acum, toți s-au dezvoltat. Nu este ușor, dar bineînțeles că plecăm ca favoriți și cred eu că dacă suntem în zi bună, iar jucătorii sunt inspirați, nu se pune problema să nu luăm cele șase puncte”, este de părere antrenorul Farului.

Tehnicianul știe că „totdeauna a fost presiune, mai ales când a fost vorba de baraj. Este presiune aici, la noi, la Constanța, dar la echipa națională! Dar la lot sunt jucători care rezistă acestei presiuni.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi laudă presa, când îi motivează și îi trezește pe jucători

Presiune înseamnă rezultate, înseamnă performanță, înseamnă victorii, obligația de a câștiga, de a face lumea fericită.

Voi, presa, știți cum să faceți presiune, dar câteodată știți și cum să faceți bine ca să ne motivați, să ne mai treziți, să ne spuneți anumite lucruri care, chiar dacă ne supără, e bine să le știm”.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îl privește pe selecționerul Mirel Rădoi, mai precis decizia lui de a renunța la funcție după meciul din Liechtenstein, Hagi nu a dorit să vreun comentariu. „Sunt depășit de situație. Dar hai să zic. Cred că rămâne. Așa cred eu”, a declarat, ferm, Hagi.

Enes Sali este enervant de tânăr și talentat, susține Gică Hagi

Despre convocarea la prima reprezentatică a lui Enes Sali, puștiul de la Farul care pe 23 februarie va împlini 16 ani, Hagi spune că „nu putem vorbi în fiecare zi despre acest lucru. Lăsați-l liniștit, este un copil.

Ne-am spus fiecare părerea și nu are rost să vorbim în fiecare zi despre asta. Trebuie să avem grijă de el, să-l creștem, pe el și pe toți ceilalți, care sunt tineri și talentați. România are resurse în continuare.

Este important să-l creștem într-un mediu bun. El să învețe, să se dezvolte, pentru că are foarte multe de învățat, sunt enervant de tineri toți, dar el e mai special”.

ADVERTISEMENT