Fotbal intern

Hagi se cere selecționer, iar fiul Ianis îl critică direct pe Mirel Rădoi! Ce decide Burleanu? Exclusiv

12.10.2020 | 18:41
Hagi se cere selectioner iar fiul Ianis il critica direct pe Mirel Radoi Ce decide Burleanu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gică Hagi selecționer la prima reprezentativă a României în locul lui Mirel Rădoi? Ieșirea publică a lui Hagi după umilința din Norvegia, 0-4, a avut un mesaj clar, chiar dacă indirect, la adresa a ceea ce e acum la echipa națională.

FANATIK a pus cap la cap declarațiile apărute după meciul de la Oslo, a luat în calcul informațiile de culise pe care le are în acest moment și avansează acest scenariu care nu este deloc departe de realitate: Gică Hagi, selecționer în locul lui Mirel Rădoi!

ADVERTISEMENT

Gică Hagi, selecționerul României în locul lui Mirel Rădoi?! „Dacă nu ai încredere, trebuie să ne despărțim!”

Gică Hagi a răbufnit după umilința naționalei la Oslo. Scorul de pe tabelă, modul cum a arătat și cum s-a exprimat echipa, declarațiile de după partidă, toate l-au determinat pe Hagi să iasă la Digisport cu un discurs dur la adresa selecționerului Mirel Rădoi și a tot ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp la naționala României.

Iar focul l-a aprins, probabil, declarația halucinantă a lui Mirel Rădoi, cel care, într-un moment de sinceritate, cum singur l-a caracterizat, s-a declarat depășit de situație… Rădoi spunea că speră „să nu luăm multe cu Austria”!!!

ADVERTISEMENT

La ce gânduri mă trec acum, mă gândesc la o limitare de scor în meciul de miercuri cu Austria. V-am răspuns sincer… Nu e un mesaj pozitiv, dar asta simt acum” – Mirel Rădoi, după Norvegia – România 4-0

Hagi nu a mai rezistat, și asta pe bună dreptate. Nu e posibil să ai asemenea declarații ca ocupant al postului de selecționer. Hagi a făcut-o probabil și din cauza dezamăgirii rezultatului, dar și pentru că majoritatea celor care au intrat pe teren au trecut prin academia lui de la Ovidiu. A simțit că nu există încredere în ce a produs el. A simțit că se irosește ce a construit.

Iar declarația lui Hagi poate fi destul de simplu descifrată: a cerut nu doar demisia lui Mirel Rădoi, ci se cere selecționer în locul acestuia la prima reprezentativă!

ADVERTISEMENT

„Cine poate, cine este optimist, să fie în mediul echipei naționale. Cine n-are încredere, îmi pare rău, trebuie să ne despărțim! M-am speriat când am văzut atâta pesimism. Voiam să intervin. Eu sunt foarte optimist în continuare. Copiii au nevoie să fie conduși de cineva din spatele lor. Toată lumea trebuie să fie superpozitivă. Jucătorii trebuie să aibă toate condițiile. Naționala va avea rezultate când știi să construiești un colectiv, o mentalitate. Nu vine de azi pe mâine. De azi pe mâine vine un rezultat, ca cel din Austria” – Gică Hagi, patron Viitorul

Gică Hagi s-a retras de pe banca Viitorului și pentru a fi liber în condițiile în care Mirel Rădoi ratează calificarea la Euro 2021!

E clar că pe Hagi îl doare tot ce se întâmplă cu echipa națională, pentru că el înseamnă, de fapt, echipa națională. Ceea ce a realizat el și colegii săi din Generația de Aur va fi mereu un reper pentru tot fotbalul românesc. Dar Hagi a ieșit acum și pentru că e un moment critic, iar o eventuală numire a sa la prima reprezentativă ar putea reprezenta una dintre soluții. Oricum, printre cele mai vehiculate soluții în lumea fotbalului și, de ce nu?, printre cele mai bune.

FANATIK a aflat din anturajul lui Gică Hagi că surprinzătoarea sa retragere de pe banca Viitorului acum trei luni poate avea legătură și cu echipa națională. S-a vorbit despre nevoia de odihnă a lui Hagi după stresul ultimilor ani ca antrenor la Viitorul, dar și despre oferte de afară pe care le-a primit și există negocieri. Nu s-a vorbit însă despre o strategie a lui Hagi de a fi liber de contractul de manager cu Viitorul în eventualitatea în care Rădoi va rata calificarea la Euro. Ceea ce, iată!, s-a și întâmplat.

ADVERTISEMENT

Naționala a ratat turneul final european după 1-2 în Islanda, Rădoi face greșeli și declarații de începător, Hagi e liber și cere, dar și propune soluții. E mediul în care se învârt toate rotițele fotbalului românesc la nivel de națională în ultimele ore.

Problema mea este ce se va întâmpla mâine. Avem proiect de 5 ani, de 10 ani, cum vom arăta? Noi avem de azi pe mâine. Eu cunosc această generație și am o încredere nebună că această generație poate să producă o echipă națională. Când e vorba de echipa naţională nu trebuie să fie subiectivism. Toţi, împreună, putem să facem o echipă mare, mai mare ca a noastră. Îi cunosc pe copii, care sunt supertalentati. Acum doi ani au bătut Anglia, Franţa, Croaţia, cum noi nu i-am bătut. Aceşti copii sunt încă foarte tineri. În spatele lor, trebuie să fie un proiect puternic” – Gică Hagi, fost selecționer și antrenor liber de contract în acest moment

Ianis Hagi a pus și el gaz pe foc, criticând direct tactica selecționerului la Norvegia – România 4-0: „Când alergi 3-4 minute după minge, pierzi energia, suflul”

Nu doar Gică Hagi pune presiune pe Rădoi după ultimele dezastre ale naționalei. Inclusiv Ianis Hagi a avut un discurs, după 0-4 în Norvegia, oarecum inspirat din ce spune tatăl său.

Ianis crede că nu aceasta este adevărata față a echipei naționale, are mare încredere în el și colegii săi, dar nu a ezitat să critice tactica aleasăde Mirel Rădoi pentru meciul din Norvegia. Citiți declarația celui despre care Rădoi spunea că „este decarul meu” și judecați-o la rece!

Trebuie să îl întrebați pe selecționer despre joc. Pe teren, când alergi 3-4 minute după minge, când îți vine la picior, ce să faci cu ea? Pierzi energia, suflul. Trebuie să tragi de timp să îți revii” – Ianis Hagi după Norvegia – România 4-0

Gică Hagi i-a reproșat lui Rădoi schimbarea sistemului câștigător folosit la tineret, în care Ianis era pus în valoare! Noul 4-3-3 îl face anonim pe Ianis Hagi

Gică Hagi a mai avut o intervenție publică după seara meciului cu Norvegia. Patronul celor de la Viitorul a continuat a doua zi și a marșat pe un reproș pe care i-l adresează lui Mirel Rădoi. Este vorba despre schimbarea sistemului de joc la naționala mare față de cel câștigător folosit la tineret, și despre care FANATIK a detaliat imediat după eșecul de la Oslo.

Eu i-aș pune o singură întrebare lui Mirel, atît: de ce nu continui cu sistemul care te-a făcut mare? Cu sistemul ăla ai avut succes. De ce l-ai schimbat? Când tu mergi pe un sistem, l-ai făcut bine, l-ai antrenat, de ce îl schimbi? Eu mă așteptam să continue cu sistemul care era. Cu alți jucători, cu jucători cu experiență, care să ducă presiunea. Pe cei tineri trebuie să știi cum să îi bagi și când să îi bagi” – Gică Hagi, la ProX

Mirel Rădoi a jucat un 4-2-3-1 la naționala de tineret cu care a ajuns în semifinalele Europeanului de anul trecut din Italia. Acest sistem la care face referire și Gică Hagi era utilizat special pentru a-i pune în valoare calitățile lui Ianis Hagi, care juca în spatele vârfului de careu.

Acum, la naționala mare, Rădoi, adept declarat al unui fotbal ofensiv, merge pe 4-3-3 care-l face anonim pe Ianis Hagi. Actualul jucător al lui Glasgow Rangers a fost printre cei mai slabi cu Irlanda de Nord, la debutul lui Rădoi, nu a mai jucat în Austria, iar cu Islanda și Norvegia s-a îngropat în mediocritatea generală a naționalei pufuleților, cum a sunat caracterizarea plastică, dar adevărată a lui Horia Ivanovici.

„Problema noastră nu este adversarul, ci cum ne prezentăm noi este cea mai mare problemă. Am arătat de parcă eram juniorii sau echipa a doua a Norvegiei. Îmi cer scuze celor care ne-au susținut, pentru că nu numai noi am suferit o umilință, dar și cei de acasă” – Mirel Rădoi, selecționer România

Cornel Dinu a distrus naționala și pe Mirel Rădoi după dubla nordică Islanda / Norvegia: „Afară! Nu ai nimic în comun cu postul în care te-ai așezat!”

Printre numele grele din fotbalul românesc care au cerut demisia lui Mirel Rădoi se numără și fostul selecționer Cornel Dinu. Atât în declarațiile de după partida din Norvegia, dar și în editorialul din FANATIK, Dinu consideră prezența lui Rădoi pe banca echipei naționale drept o mare greșeală.

Groaznic! Nu se poate în istoria fotbalului să spui așa ceva. Au mai fost şi după meciul din Islanda câteva declaraţii ale lui Rădoi de acest gen. Se dovedeşte total inoportun în afirmații, chiar dacă probabil ceva fotbal mai ştie. Nu poți să spui vreodată că te gândești la limitarea scorului într-un meci cu Austria. Afară! Nu poți să faci asemenea declarații! Înseamnă că nu ai nimic în comun cu postul în care te-ai aşezat. Nu poţi să zici dinainte aşa ceva” – Cornel Dinu

Răzvan Burleanu, președintele FRF și cel care a mers necondiționat pe mâna lui Mirel Rădoi, nu a avut nicio reacție după dubla de coșmar Islanda / Norvegia. Este în izolare, după problema secretarului general adjunct Gabriel Bodescu. Face calcule însă. Miza pe exuberanța lui Rădoi și, inițial, pe adrenalina lui Cosmin Contra a văduvit bugetul federal de 9,3 milioane de euro. Plus de niște meciuri pe teren propriu la Euro ale naționalei. Ce va decide Răzvan Burleanu? Sau, ca de obicei, spală batista și acordează țambalul.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,16 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT