Sport

Gică Hagi explică refuzul de a deveni selecționer: „Deciziile le iau eu, nu sunt dependent de nimeni. Vorbiți cu liderul Generației de Aur!”

Gică Hagi a dezvăluit cum au decurs discuțiile cu Răzvan Burleanu și a făcut noi precizări în privința motivului pentru care a refuzat să preia banca echipei naționale.
23.11.2021 | 16:44
Gica Hagi explica refuzul de a deveni selectioner Deciziile le iau eu nu sunt dependent de nimeni Vorbiti cu liderul Generatiei de Aur
ADVERTISEMENT

Scos din minți de nenumăratele reacții pe care le-a stârnit în spațiul public decizia sa de a refuza să preia postul de selecționer al României, rămas vacant după plecarea lui Mirel Rădoi, Gică Hagi a venit cu noi precizări. „Deciziile le iau eu, nu sunt dependent de nimeni. Vorbiți cu liderul Generației de Aur!”, a subliniat „Regele”, evitând, totodată, să comenteze pe marginea disputei iscate între doi dintre foștii săi colegi.

De asemenea, acesta a dezvăluit singura cale prin care ar putea accepta propunerea venită din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu – să vândă acțiunile clubului Farul Constanța, astfel încât să nu mai existe suspiciuni privind un eventual conflict de interese.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, numele viitorului selecționer va fi anunțat până la tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, programată în cursul zilei de joi, 16 decembrie, la Montreux, în Elveția. Primele acțiuni oficiale ale „tricolorilor” vor avea loc abia în vara anului viitor, odată cu debutul acestei competiții.

Gică Hagi, noi detalii din discuția cu Răzvan Burleanu. De ce a refuzat să devină selecționer

Am văzut diferite comentarii, lucruri care mă fac să cred că am făcut extraordinar de bine că nu am acceptat. Președintele FRF a insistat ca eu să preiau echipa națională, dar nu e adevărat că am fost ofertat de trei ori. A mai existat o discuție mică, foarte vagă, înainte să fie numit Cosmin Contra, fără să se ajungă la președinte.

ADVERTISEMENT

A fost doar o discuție în mare și am zis același lucru, că nu pot, chiar dacă președintele a insistat să punem avocații să lucreze o săptămână. Eu am spus că nu vreau să aduc interpretări și confuzii în lucrurile pe care le fac. De doi sau trei ani v-am spus tuturor că îmi doresc să antrenez o echipă națională sau o echipă de club, nu voi putea dacă nu-mi vând acțiunile.

Nu se poate. Am onorat invitația unui președinte de Federație, dar s-a ajuns prea departe cu comentariile. Eu am spus ce s-a întâmplat și cred că trebuie să țineți cont de ce am zis eu. E simplu: sunt acționar majoritar la un club și nu pot să fiu selecționer, chiar dacă îmi doresc, pentru că se va interpreta.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu e cumnatul, e colegul meu, dar deciziile le iau eu, nu le iau dependent de cineva. Vorbiți cu liderul Generației de Aur! Cred că am destulă personalitate. Am fost dorit, eu mi-am dorit foarte mult, dar nu se poate. Una e dorința, alta e putința”, a declarat Gică Hagi la Digi Sport.

„România are antrenori foarte buni și jucători de perspectivă”

În altă ordine de idei, fostul decar al naționalei l-a asigurat pe președintele FRF – fără a-i oferi, însă, un nume concret – că fotbalul nostru nu duce lipsă de antrenori suficient de buni încât să le redea „tricolorilor” gloria de altădată, inclusiv în rândul foștilor săi colegi din Generația de Aur. În spațiul public a fost vehiculat, printre altele, numele actualului tehnician al campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Nu există nicio ruptură în Generația de Aur, fiecare are personalitate și e dreptul lui să-și exprime opinia. Nu înseamnă că fiecare trebuie să gândească la fel ca mine. Ce a zis subsemnatul contează cel mai mult, nu ce spune celălalt, că eu nu vorbesc despre celălalt.

Concret e că m-am întâlnit cu președintele Federației, atât. N-au fost vorba de alte propuneri atât de directe, în care și-a dorit ca eu să preiau acest proiect. Și atunci când sunt invitat direct de un președinte, era normal să mă duc, să vorbim față în față și să vedem dacă există o cale. N-a existat.

I-am mulțumit, m-a onorat propunerea sa, dar nu pot, pentru că sunt acționar majoritar. Am discutat despre proiect, despre ce poate fi, ce își dorește… I-am zis că România are antrenori foarte buni, din generația noastră și cea care a crescut cu noi, plus jucători de perspectivă. Nu i-am dat nume de antrenori, că nu pot să-mi permit lucrul ăsta”, a conchis Gică Hagi.

ADVERTISEMENT