Gică Hagi îi apără pe tricolorii de la U19: “Nu trebuie să dai în ei”

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal intern
29/03/2018, 22:46
Gică Hagi îi apără pe tricolorii de la U19: “Nu trebuie să dai în ei” GALERIE FOTO

Nu s-au stins nici acum ecourile amărăciunii tricolorilor de la naţionala U19, de a pierde biletele pentru turneul final al Euro la categoria la vârstă în mai puţin de zece minute, mai precis în ultimele minute ale confruntării cu Ucraina, în care oaspeţii s-au impus cu 2-1 printr-un gol marcat în prelungiri şi pe care echipa lui Adrian Boingiu a terminat-o în nouă, după eliminările lui Moruţan şi Neciu!

Ceea ce trebuia să fie deja o sărbătoare, tortul fiind pregătit să fie servit în vestiar, după meci, s-a transformat în lacrimi şi durere, o adevărată înmormântare a unei performanţe care, după golul lui Moruţan de 1-0 din acelaşi meci, părea că nu mai are cum să le scape tinerilor tricolori. Dar a fost suficient gestul iresponsabil al autorului golului, sancţionat cu al doilea galben şi frica dementă a cuprins şi ucis în cele din urmă o echipă invincibilă până la acel moment.

Antrenorul Viitorului le cere să ridice capetele

Acum taberele sunt împărţite. Unii trag la foc automat în special în cei doi consideraţi vinovaţi, portarul Vlad, care a gafat la golul de 1-1 şi Moruţan, alţii, mai cu capul pe umeri, cer să nu li se taie capetele unor copii, care altminteri au mult talent, pentru că vor fi consecinţe dezastruoase pe termen lung. Printre cei lucizi, care este alături de jucătorii naţionalei U19 se află şi Regele fotbalului românesc, antrenorul lui Măţan şi Băluţă la Viitorul, Gică Hagi.

“Viaţa e făcută din momente şi decizii. E un moment care a început extraordinar şi care s-a terminat trist. Eu imediat le-am dat mesaj jucătorilor mei şi le-am scris: ‘Capul sus, mergem înainte’. Ei nu sunt maturi, nu trebuie să dai în ei vreodată, chiar dacă au greşit.Ei trebuie să se gândească imediat la viitor. Eu le-am zis băieţilor mei că niciodată nu o să uite acest meci, nici noi nu l-am uitat pe cel din ‘94 (n.r. cu Argentina). Dar ne-am gândit imediat la ziua de mâine”

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×