Fotbal international

Gică Hagi și Gică Popescu nu-și vorbesc pe durata ”El Clasico”! Cum se evită cei doi

10.04.2021 | 13:41
Gica Hagi si Gica Popescu nusi vorbesc pe durata El Clasico Cum se evita cei doi
ADVERTISEMENT

Gică Hagi și Gică Popescu vor fi rivali în timpul meciului Real Madrid – Barcelona. Primul a jucat pentru amândouă, în timp ce Popescu a fost căpitanul catalanilor. 

Episodul 279 din istoria confruntărilor directe dintre Real și Barca se joacă sâmbătă, de la ora 22:00, iar miza partidei este uriașă, cele două mari rivale fiind în urmărirea liderului din La Liga, Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

Popescu și Hagi au sentimente împărțite, ba chiar se evită pe durata meciului pentru a evita orice discuție în contradictoriu. Fostul căpitan al catalanilor a dezvăluit cum reușesc să urmărească în liniște meciurile dintre Real Madrid și Barcelona.

Fiecare vede ”El Clasico” în sufrageria lui

Gică Hagi a ajuns la Real Madrid în 1990, în schimbul a 4 milioane de dolari. A jucat în 84 de meciuri și a marcat 20 goluri în toate competițiile. Ulterior, în 1994, a semnat cu Barcelona lui Johan Cruyff și a bifat 51 de apariții în balugrana și a marcat de 11 ori.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu a jucat pentru Barca în perioada 1995-1997, în 96 de partide, marcând 12 goluri. Interesant este că niciunul dintre ei nu a reușit să câștige titlul în La Liga, însă, amândoi au cucerit Supercupa, Hagi cu ambele echipe. Popescu a câștigat și o Cupă a Spaniei, dar și Cupa Cupelor cu Barca.

”E meciul cel mai așteptat din lumea fotbalului. Un Clasico e un spectacol care e considerat cel mai important meci din lume. E un meci de 1×2. Ca să nu ne luăm de păr, fiecare vede meciul în sufrageria lui”, a declarat Gică Popescu, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu: ”Barcelona are moral bun, dar meciul se joacă la Madrid”

Fostul căpitan al Barcelonei va fi fanul catalanilor în meciul de sâmbătă seara și crede că echipa lui Ronald Koeman are un moral foarte bun. Însă, meciul se joacă la Madrid, acolo unde Real este greu de învins.

”Barcelona vine cu un ascendent moral important pentru că are 8 sau 9 victorii consecutive, însă Madridul joacă acasă, e o echipă care vine după o victorie importantă cu Liverpool.

ADVERTISEMENT

Pentru Barcelona e nevoie să câștige pentru a rămâne aproape de Atletico. Eu m-aș bucura să câștige Barca, are un ascendent foarte bun, vine după o victorie în ultimele minute contra celor de la Valladolid, care i-a păstrat în coasta celor de la Atletico”, a mai spus Popescu, pentru sursa citată.

Ultimul meci dintre cele două s-a disputat pe 24 octombrie anul trecut și s-a terminat cu victoria madrilenilor, scor 3-1, pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT