News

Trei motive pentru care Gică Hagi și Viitorul joacă, în premieră, în play-out. ANALIZĂ FANATIK

23.02.2020 | 20:14
Trei motive pentru care Gica Hagi si Viitorul joaca in premiera in playout ANALIZA FANATIK
ADVERTISEMENT

Gică Hagi și Viitorul vor evolua pentru prima oară în play-out, după ce în precedentele patru sezoane primăvara i-a găsit doar în lupta pentru locurile europene.

Viitorul a terminat pe locul 7 și nu a reușit nici măcar să bată Clinceniul în ultima rundă și să facă tot ceea ce depinde de ea pentru a merge în play-off. FANATIK pune pe tapet trei motive principale pentru care Gică Hagi este, în premieră, în play-off.

ADVERTISEMENT

Trei motive pentru care Gică Hagi și Viitorul vor juca, în premieră, în play-out-ul Casa Pariurilor Liga 1

Gică Hagi a spus imediat după remiza albă cu Academica Clinceni că echipa sa a ratat obiectivul undeva în ultima parte a anului 2019, nu în cele 4 runde din 2020.

Este o declarație la cald, care vrea să facă uitate greșelile pe care Hagi le-a făcut de la reluarea pregătirii în luna ianuarie.

ADVERTISEMENT

Iar prima și, poate, cea mai mare este cedarea a două dintre piesele cele mai importante ale echipei: căpitanul Bogdan Țâru la Jagiellonia, în Polonia, și cheia de la mijlocul terenului, Lyes Houri, la MOL Vidi.

Și este cu atât mai surprinzătoare cedarea celor doi, pentru că nu are nici măcar argumentul unor sume importante de bani obținute de Hagi. Câte 600.000 de euro pentru fiecare dintre ei, adică 1,2 milioane pentru doi piloni. Este principalul motiv care a dat peste cap Viitorul în această iarnă, Hagi nereușind să pună în loc piese de valoare apropiată.

ADVERTISEMENT

După victoria „la ultima respirație” de la Iași, Gică Hagi a ratat incredibil meciul cu Craiova. Acolo s-a pus lațul!

Hagi a început anul 2020 cu un meci complicat la Iași, când a fost condus din primul minut. Echipa a arătat atitudine pozitivă contra unei formații abia încropite de Rednic, Viitorul având șansa unei întoarceri spectaculoase în ultimele 10 minute. A fost 2-1 pentru Viitorul la Iași, la capătul unui meci în care arbitrajul a creat scandal pe final.

A urmat meciul de la Ovidiu, contra Craiovei lui Papură, pe care Viitorul l-a pierdut incredibil deși a deschis scorul și a controlat în mare parte tot ceea ce s-a întâmplat. A fost momentul care a aruncat practic în aer șansele Viitorului la play-off, ceea ce s-a dovedit ulterior.

ADVERTISEMENT

În acel moment, Viitorul avea nevoie de două victorii, pe terenul campioanei CFR Cluj și acasă cu Clinceniul. Au fost două remize albe, care au definitivat „lucrarea”. Practic eșecul cu Craiova e al doilea motiv care a pus lațul pe speranțele de play-off.

Al treilea motiv al căderii dă de gândit pe viitor: Gică a creat impresia că e mai interesat de ascensiunea lui Ianis decât de calificarea Viitorului în play-off

Poate fi doar o părere, dar senzația este că Gică Hagi a fost mult mai implicat, măcar emoțional, în ultimele săptămâni în ceea ce face Ianis la Glasgow Rangers decât de obiectivul propriei echipei.

Cu două zile și jumătate înainte de meciul decisiv cu Clinceniul, Gică Hagi era în tribunele de pe „Ibrox Park”, savurând primul meci mare european al lui Ianis, 3-2 cu Braga.

Imaginile cu tatăl bucurându-se în tribune la dubla fiului, care a întors de la 0-2 un meci teribil, au făcut înconjurul planetei. Le-au văzut și jucătorii Viitorului, care poate s-ar fi așteptat ca „jupânul” să fie lângă ei zi de zi în această săptămână, nu la celălalt capăt al Europei.

Da, știm, a rămas secundul Cătălin Anghel, ca și în alte dăți, dar ulciorul nu merge mereu la apa… mării. A mers anul trecut când Hagi și Viitorul au avut șansa de a-și juca biletul de play-off acasă, în ultima etapă, contra adversarului direct numit atunci FC Botoșani, nu mai este cazul acum, în 2020. Când Botoșaniul este, meritat, în play-off, iar Gică Hagi și Viitorul, în premieră, în play-out!

ADVERTISEMENT
Tags: