Fotbal international

Gică Hagi, susținut și de Gică Popescu. Pe cine mai propune „Baciul” selecționer

18.10.2020 | 21:31
Gică Hagi, susținut și de Gică Popescu. Pe cine mai propune „Baciul” selecționer
Gică Hagi, susținut și de Gică Popescu. Pe cine mai propune „Baciul” slecționer. Sursa foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

După ce Gigi Becali și-a exprimat public suportul pentru investirea „Regelui” în rolul de selecționer, Gică Hagi este susținut și de Gică Popescu.

Fostul său coleg de la naționala României, dar și de la Galatasaray, crede că Hagi ar fi cel mai potrivit pentru a-i conduce pe „tricolori”.

ADVERTISEMENT

Fost candidat pentru președinția FRF, Popescu lucrează acum pentru FC Viitorul Constanța, clubul patronat chiar de către Hagi.

Gică Hagi, susținut și de Gică Popescu. Îl propune și pe Dan Petrescu

Problemele pentru Mirel Rădoi nu contenesc, după ce selecționerul a devenit ținta criticilor ca urmare a ultimelor rezultate ale echipei naționale. Sub comanda lui Rădoi, „tricolorii” au ajuns la trei înfrângeri consecutive în meciuri oficiale, pentru prima oară după 24 de ani.

ADVERTISEMENT

Înfrângerile cu Islanda, Norvegia și Austria au fost înregistrate pe parcursul unui interval de doar 7 zile și i-au determinat pe mulți dintre suporterii naționalei, dar și pe oamenii de fotbal, să întoarcă armele împotriva lui Rădoi, căruia i se cere demisia.

Este și cazul lui Gică Popescu, președintele clubului Viitorul Constanța. Fostul internațional crede că Gică Hagi este cel mai potrivit pentru a prelua rolul de selecționer al României, însă crede că și varianta Dan Petrescu este una bună pentru FRF.

„După mine, cei mai buni antrenori români în acest moment sunt Hagi și Petrescu. Meritau înaintea lui Rădoi să fie chemați? Tot respectul pentru Mirel, pentru ce a făcut la U21, dar nu putea fi înaintea celor doi.

ADVERTISEMENT

Noi am scos lumea în stradă, acum o să ne ducem în a patra urnă valorică, vă zic eu. Oare ar fi trebui să ni se acorde și nouă o șansă, celor din Generația de Aur? Măcar o dată, să vedem ce putem. Oare la ce am făcut noi pentru fotbal, nu doar la națională, ci și afară, nu meritam? Petrescu la Chelsea, Lupescu la Leverkusen, noi la Barcelona, la Galatasaray.

Oare atât de răi suntem încât să ni se întoarcă mereu spatele? Cât timp să mai spunem? Vine Hagi și spune ce trebuie făcut, a doua zi e făcut praf de toată lumea. Doar când ne umflă ăștia ne mai aducem aminte de el. Vorbește la televizor și după 24 de ore uităm de el, a declarat Popescu la Realitatea Sportivă.

Mai rezistă Mirel Rădoi? Și Gigi Becali l-a cerut pe Hagi selecționer!

Chiar dacă a primit susținere publică din partea lui Răzvan Burleanu, Mirel Rădoi are de înfruntat foarte multă presiune în urma rezultatelor slabe ale echipei naționale de la ultima acțiune. „Tricolorii” au pierdut cu 1-2 în Islanda, în semifinala barajului pentru Euro 2020, iar apoi au fost umiliți cu 0-4 de Norvegia în UEFA Nations League. Și Austria ne-a învins cu 1-0, la Ploiești, iar scaunul lui Rădoi se clatină serios.

ADVERTISEMENT

Printre numele grele care l-au criticat pe Rădoi sau chiar i-au cerut selecționerului să își dea demisia se regăsesc Ciprian Marica, Cornel Dinu sau Ionuț Lupescu. Și Gică Hagi l-a criticat pe Rădoi și l-a acuzat că este prea negativist, în vreme ce Gigi Becali i-a cerut în mod direct demisia finului său, pe care l-ar vrea înlocuit cu… nașul Hagi!

„Mirel Rădoi nu e potrivit, dacă a mâncat 3 bătăi. E finul meu și îl iubesc, dar dacă mănânci 3 bătăi? Eu îl știam pe Rădoi demn. De ce te mai agăți? Ai mâncat 3 bătăi, la revedere. Ce să mai faci? Gata!

Părerea mea e că Gică Hagi e cel mai bun antrenor. Acum e generația pe care a crescut-o el: Man, Tănase, Coman, Nedelcu. Când e Gică pe margine, ălora le sfârâie picioarele la echipa națională!”, a spus Becali.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri