Fotbal intern

Gică Hagi acuză UEFA de discriminare: „Ne-au eliminat din pix! Ne trimit în liga a 5-a pe hârtie!”

02.05.2019 | 18:51
Gica Hagi acuza UEFA de discriminare Neau eliminat din pix Ne trimit in liga a 5a pe hartie

Gică Hagi a vorbit despre căderea României în coeficientul UEFA. „Regele” s-a arătat nervos pentru faptul că țara noastră a picat până pe locul 32, chiar și sub Liechtenstein. Hagi susține că actualul sistem discriminează România, intentionat sau nu și cere oamenilor de fotbal din țara noastră să i se alăture într-o scrisoare de protest pe care vrea să o trimită forului de la Nyon.

Gică Hagi acuză UEFA că discriminează România

Gică Hagi a vorbit la Digi Sport despre coeficientul României: „Trebuie să facem o hârtie către UEFA în care să vorbim că e discriminare. Nu există așa ceva. Coeficientul trebuie să fie pentru cele mai mari campionate! Cele 32 de campioane ale Europei să fie în grupele Ligii Campionilor. Coeficientul e doar pe hârtie și ne-a dezavantajat foarte mult. Echipele campioane ale UEFA ar trebui să fie direct acolo. Numai în forma asta putem lupta cu ei. Dacă nu dispărem, ne trimit în Liga a 5-a pe hârtie.”

„Ei au ajuns la 300 de milioane buget și noi am ajuns la 10 milioane de euro. Mi se pare că tratăm acest subiect superficial. Trebuie pus pe hârtie și întrebat de ce suntem discriminați de acolo. Pentru că România are tradiție, a câștigat Champions League-ul, Supercupa Europei. E important să fie campioana acolo, să ia alea 30 de milioane de euro”, a mai spus „Regele”.

Hagi crede că formația campioană ar trebui să fie direct în grupele Champions League

Gică Hagi vrea două cluburi puternice care să devină scheletul naționalei României

Gică Hagi susține că România ar trebui să aibă două echipe puternice, care să devină un pol pentru fotbaliștii români, astfel încât fotbalul de la noi din țară să aibă parte de o creștere organică. Cu toate acestea, calculele lui Hagi nu sunt posibile fără bani: „Nu putem să avem o națională puternică dacă nu avem două echipe puternice care să producă jucători. Trebuie să facem din nou două echipe foarte mari, care să aibă capacitatea să centralizeze cei mai buni jucători români, ei trebuie să le ia. Iar cei de afară, dacă vor să îi ia, să dea 15-20 de milioane, nu 2-3 cum dau acum. Iar eu cred că fotbalistului român îi lipsește doar mediul sănătos în care să crească. Nu o pot face deocamdată, pentru că nu au un mediu foarte bun, cum e afară. Nu poți să aduci sponsori în România. Viitorul nu are sponsor principal… vă vine să credeți?”

Hagi a explicat, în cele din urmă ce îl ghidează în această luptă, iubirea pentru fotbal: „E cea mai mare discriminare din Comunitatea Europeană. Campioana României e eliminată din pix! Nimeni nu vine lângă mine să vorbească despre asta. Dar eu o să o fac, pentru că sunt dator fotbalului românesc pentru că datorită lui am ajuns unde am ajuns”, a mai tunat Regele.