News

Gică Hagi vinde bine și în pandemie! Ce profit a făcut Viitorul după perioada de mercato

15.02.2021 | 23:00
Gica Hagi vinde bine si in pandemie Ce profit a facut Viitorul dupa perioada de mercato
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a spus ani la rând că scopul echipei Viitorul este creșterea și vânzarea de tineri jucători. Și, în ciuda unei perioade de mercato afectate de pandemie, “Regele” a reușit un profit important pentru un club din Casa Pariurilor Liga 1. 

Viitorul a reușit două transferuri pe bani în această iarnă. Gabi Iancu și Kevin Luckassen au fost vânduți de Gică Hagi, care la finalul perioadei de mercato a ieșit pe plus cu 1,3 milioane de euro, deloc rău pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi vinde bine și în pandemie! Profit de 1,3 milioane pe Iancu și Luckassen

Virgil Ghiță a fost la un pas să plece de la Viitorul în această iarnă, însă negocierile s-au blocat în ultimul moment cu Ferencvaros, echipă dispusă să ofere aproximativ 800.000 de euro pentru jucătorul Viitorului. Fundașul trece prin momente grele, el fiind operat în urmă cu câteva zile.

Însă, chiar și fără să se facă mutarea lui Ghiță, Gică Hagi se poate considera mulțumit. Pe Gabi Iancu l-a vândut pentru a doua oară pe bani mulți. În 2013, Gigi Becali l-a transferat la FCSB pentru 500.000 de euro. Întors gratis peste ani la Viitorul, Gabi Iancu a mai adus 800.000 de euro în conturile clubului în această iarnă, fiind vândut la Ahmat Groznîi.

ADVERTISEMENT

Viitorul, încasări de 3,6 milioane de euro în cele două perioade de mercato din acest sezon

Și Kevin Luckassen s-a dovedit a fi o afacere inspirată, marca Hagi. Adus gratis de la Poli Iași în vară, Luckassen a stat doar 6 luni la Ovidiu și a fost vândut apoi cu 800.000 de euro la Kayserispor. Profit pur pentru “Rege”.

În cele două perioade de transferuri din sezonul 2020-2021, Viitorul a obținut un profit de 3,6 milioane de euro. În vară, Gică Hagi i-a mai vândut pe Louis Munteanu la Fiorentina (2.000.000 de euro) și Rivaldinho la Cracovia (300.000 de euro). Deloc rău în perioadele de pandemie când puține cluburi se mai aventurează să plătească bani mulți pe jucători.

ADVERTISEMENT

FCSB, “regina” perioadei de mercato! Viitorul, pe locul doi la profituri

Gigi Becali a dat marea lovitură în această perioadă de mercato. Patronul celor de la FCSB l-a vândut la Parma pe Dennis Man pentru 13 milioane de euro în această iarnă. Astfel, FCSB este echipa cu cel mai mare profit realizat din transferuri în Liga 1 în această perioadă. După ce au cheltuit 1.060.000 de euro pe Haruț și Radunovic, roș-albaștrii au rămas cu un profit de 12,24 milioane după transferul lui Man.

La mare distanță pe locul doi este Viitorul. Chiar dacă nu are forța roș-albaștrilor de a vinde pe sume uriașe, Academia lui Gheorghe Hagi produce și încasează bani buni pe jucători crescuți în propria pepinieră sau aduși liberi de contract.

ADVERTISEMENT

Nu este un secret că pandemia de coronavirus a făcut ca echipele să fie mult mai chibzuite cu finanțele, iar în acest sens, cheltuielile cu transferurile au fost reduse drastic. 13 din cele 16 echipe din Casa Pariurilor Liga 1 nu au cheltuit niciun ban în această perioadă pentru aducerea de jucători.

  • 1.300.000 de euro este suma încasată de Gică Hagi după transferurile din iarnă
  • 13.000.000 de euro a încasat FCSB pe Dennis Man
ADVERTISEMENT