Fotbal intern

Gică Hagi vrea să meargă peste UEFA. “Aruncați-ne, tată, în lumea a șaptea! Să primim și noi 30 de milioane de euro!”

22.04.2019 | 12:05
Gica Hagi vrea sa mearga peste UEFA Aruncatine tata in lumea a saptea Sa primim si noi 30 de milioane de euro

FC Viitorul Constanța a terminat la egalitate cu FCSB, scor 1-1, meciul jucat în etapa a 6-a din play-off-ul Ligii 1 Betano, iar Gică Hagi a anunțat că plănuiește să meargă la UEFA pentru a cere ca România să aibă o echipă care să joace direct în grupele Champions League. Antrenorul și patronul formației din Constanța susține că nu este normal ca echipele din țara noastră să fie nevoite să joace mai multe meciuri pentru a se califica în grupe.

Gică Hagi vrea să meargă peste UEFA

“Trebuie să facem un grup să mergem la UEFA, la cei de afară, și să îi întrebăm de ce noi nu avem nicio echipă în grupele Champions League, iar alții au patru echipe direct în grupe, fără calificări. Suntem în primele 32 de țări ale Europei. Le fac doar din creion? Aruncați-ne, tată, în lumea a șaptea.

De ce România, Bulgaria, Serbia, să nu aibă o echipă în grupe? Să primim 30 de milioane de euro, să putem investi, să plătim și noi salarii mari. Sunt echipe cu buget de 500 de milioane de euro, iar noi nu putem ajunge nici la 10 milioane. Cum să ne batem? Domnilor, explicați-mi voi, cum?”, a spus Gică Hagi în conferința de presă susținută după meciul Viitorul – FCSB, scor 1-1.

Gică Hagi într-un meci jucat de Viitorul

Viitorul speră la un loc de Europa League

În prezent, formația care termină pe prima poziție în clasamentul play-off-ului și care câștigă titlul în România intră în primul tur al preliminariilor Champions League. Vicecampioana și ocupanta locului 3 merg în primul tur al Europa League, iar formația care câștigă Cupa România joacă în turul secund al preliminariilor Europa League.

Gică Hagi a dezvăluit că echipa sa are ca obiectiv clasarea pe locul 3 în clasamentul play-off-ului Ligii 1 Betano. În prezent, Viitorul Constanța se află pe locul 4, cu 30 de puncte, la trei în spatele Universității Craiova. În cazul în care fosta campioană a României va termina sezonul pe locul 3, atunci Viitorul va juca în primul tur al Europa League.

Tags: