Stiri sportive

“Cineva de la Cotroceni l-a băgat pe Gică la închisoare!”

Gică Popescu a fost arestat, iar familia fostului internaţional trăieşte o adevărată dramă. Tatăl "Baciului", Constantin Popescu, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK.RO despre clipele...
21.03.2014 | 00:05
Cineva de la Cotroceni la bagat pe Gica la inchisoare
ADVERTISEMENT

Gică Popescu a fost arestat, iar familia fostului internaţional trăieşte o adevărată dramă. Tatăl “Baciului”, Constantin Popescu, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK.RO despre clipele grele trăite de fiul său în puşcărie. El vine şi cu o dezvăluire de proporţii: Gică Popescu a ajuns după gratii din ordin politic! Mai mult, Costică Popescu spune că a primit un telefon de ameninţare înaintea alegerilor, în care i s-a spus că fiul său urmează să fie arestat dacă va candida la şefia FRF!

Domnule Popescu, v-aţi imaginat vreodată că fiul dumneavoastră ar putea să ajungă în spatele gratiilor?

ADVERTISEMENT

– Niciodată în viaţa mea! Îmi aduc aminte că eu i-am spus lui Gică, atunci cînd a plecat la 17 ani de la Calafat să joace la Craiova, să aibă grijă ce face în viaţă că nu vreau să mă facă de rîs. Să ştiţi că băiatul meu nu m-a făcut niciodată de rîs, nici măcar acum cînd a ajuns la închisoare. Nu m-a făcut de rîs, deoarece eu ştiu din vina cui a ajuns el după gratii.

Din vina cui?

– O să vă spun ceva în premieră. Băiatul meu a fost băgat în închisoare din ordin politic, iar principalul vinovat pentru acest lucru este noul preşedinte al FRF. Răzvan Burleanu este cel care mi-a băgat băiatul în puşcărie!

ADVERTISEMENT

“Am fost avertizat cu trei luni înainte de alegeri”

Nu credeţi că sînteţi cam dur cu Răzvan Burleanu? Ar fi putut acest om, la doar 29 de ani, să aibă atîta influenţă?

– Acest om a fost consilier la Cotroceni, iar el mereu l-a înţepat pe Gică cu acest dosar atunci cînd apărea pe la televizor în campania lui electorală. Spunea că Gică are dosar, are una, are alta şi aşa mai departe……

ADVERTISEMENT

Nu vi se pare totuşi că aţi putea exagera?

– Repet: nu exagerez sub nici o formă! Şi ştiţi de ce? Înainte cu trei luni de startul campaniei pentru alegerile de la FRF am primit un telefon de la o persoană care mi-a spus că, dacă nu îmi opresc băiatul să candideze, atunci el o să ajungă după gratii! Mi s-a spus că Burleanu o să tragă toate sforile în acest sens. deoarece are mare influenţă la Cotroceni.

“L-a subestimat pe Burleanu şi a greşit”

Ce aţi făcut după ce aţi primit informaţiile respective?

– Evident că am discutat cu băiatul meu şi i-am spus tot ce aflasem de la acel om. Chiar mă speriasem! Însă, Gică mi-a zis să stau liniştit că totul este sub control, iar Burleanu, la alegeri, nu va încasa nici măcar trei voturi. Din păcate Gică l-a subestimat pe Burleanu şi uitaţi-vă şi voi unde a ajuns acum băiatul meu. Mi se rupe inima de Gică şi vă spun sincer că el este nevinovat.

ADVERTISEMENT

Aţi fost vreodată în vizită la el?

– Vorbim doar la telefon. El are dreptul la doar o vizită pe săptămînă, iar din acest motiv o lăsăm pe soţia lui să se ducă doar ea. Gică i-a spus să nu îi ducă copiii acolo, deoarece vă daţi şi voi seama că vrea şi el să îi ferească pe cei mici de lucruri neplăcute.

“Pe Gică şi pe noi nu ne interesează graţierea”

S-a tot vorbit în ultimul timp de graţierea lui Gică Popescu. Ce părere aveţi despre acest lucru?

– Prin intermediul vostru vreau să le mulţumesc tuturor jurnaliştilor care au vorbit şi au scris frumos de Gică în aceste zile. Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor care şi-au arătat ataşamentul faţă de băiatul meu, însă atît pe el, cît şi pe noi, cei din familie, nu ne interesează graţierea. Pe Gică şi pe noi ne interesează doar ca el să îşi demonstreze nevinovăţia, atunci cînd o să se adreseze la Curtea de Apel. În plus, la această oră, nici măcar nu se poate pune în discuţie o eventuală cerere de graţiere, deoarece nu a venit motivaţia sentinţei. După ce o să ne ajungă această motivaţie, vă repet, Gică o să se îndrepte către Curtea de Apel, nu către Băsescu. Mai mult, aţi văzut şi voi ce părere a avut preşedintele României de o eventuală presupusă graţiere. Băiatul meu nu vrea mila nimănui, vrea doar să i se facă dreptate.

Îi pare rău lui Gică că a intrat în impresariat şi s-a aliat cu Victor şi Giovani Becali?

– Vă daţi seama că îi pare rău, deoarece el nu ştia ce o să îl aştepte în lumea impresarilor. Mai mult, aţi văzut şi voi că el, atunci cînd şi-a dat seama ce s-a întîmplat în realitate, s-a retras şi a plătit banii căre Stat. Însă băiatul meu a plătit banii şi tot după gratii a ajuns. Vouă vi se pare normal?

“Joacă fotbal şi merge la sală”

Aţi discutat cu Gică la telefon. Cum îşi petrece timpul la închisoare?

– Îţi dai seama că vorbim, el mă îmbărbătează pe mine, iar eu pe el. Mi-a spus că merge aproape zilnic la sala de forţă să îşi menţină condiţia fizică, iar după, atunci cînd i se permite, mai joacă şi un fotbal cu băieţii de la închisoare. Fotbalul este viaţa lui şi nu poate să îl lase nici măcar acolo.

Aţi primit telefoane de încurajare?

– M-a sunat toată lumea! Primul care m-a sunat a fost Gică Hagi. Chiar şi Stoicikov mi-a trimis mesaje de îmbărbătare. Vreau să vă mai spun că îi mulţumesc lui Hagi că se ocupă şi de şcoala de fotbal a băiatului meu pînă ieşe el de la închisoare.

“Doar proştii se pot bucura de necazurile altora”

Dumitru Dragomir a mărturisit că Gică Popescu nu ar fi fost în stare să conducă FRF, deoarece a dus către faliment foarte multe afaceri de ale sale. Ce părere aveţi?

– Eu nu vreau să jignesc pe nimeni, însă îţi pot spune că doar proştii se bucură de necazurile în afaceri ale altor oameni. Gică a muncit pe rupte pînă la ultimul bănuţ. El a plecat de acasă la 17 ani, la Craiova, doar cu un tricou, o pereche de blugi pe el şi încălţat în tenişi. Gică a făcut o şcoală de fotbal care a scos jucători destul de buni. El niciodată nu l-a jignit aşa de tare pe Dragomir cum a făcut-o dînsul şi nu ştiu de unde are atîta ură pe băiatul meu.

În final, vă mai întreb o dată dacă credeţi în continuare că Gică a intrat la închisoare doar din ordin politic… 

– O să cred acest lucru pînă mor. Păi voi ce părere aveţi?! Dacă la o instanţă Gică a fost achitat, la una a primit cu suspendare, iar la alta a primit cu executare, ce credeţi?! Îmi pare rău că, la cîte a făcut băiatul meu pentru ţara asta pe plan sportiv, a ajuns să meargă la închisoare din ordin politic, asta e durerea mea cea mai mare!

 

costica-popescu-660x400

 

ADVERTISEMENT