Fotbal intern

Gică Popescu a povestit prima întâlnire avută cu Mutu: „Și-a cerut scuze, dar a doua oară l-am înjurat”

08.01.2019 | 20:00
Gica Popescu a povestit prima intalnire avuta cu Mutu Sia cerut scuze dar a doua oara lam injurat

Adrian Mutu a împlinit 40 de ani, iar Gică Popescu și-a amintit ce s-a întâmplat prima dată când „Briliantul” a ajuns în cantonamentul echipei naționale.

Mutu, care în acest moment deține recordul all-time de goluri marcate pentru prima reprezentativă, la egalitate cu Gică Hagi, nu s-a arătat deloc impresionat de numele cu care împărțea vestiarul la acea vreme. Popescu a dezvăluit că atacantul a avut o intrare tare la antrenament asupra sa și, chiar dacă și-a cerut scuze, la scurt timp a intrat și mai tare. A fost momentul când Gică Popescu și-a dat seama că Mutu va ajunge un nume important pentru fotbalul românesc.

Gică Popescu a povestit prima întâlnire avută cu Mutu

„Prima dată când a venit Mutu la națională eram la o miuță. M-a lovit cineva din spate foarte tare. Era Mutu. Și-a cerut scuze, dar cinci minute mai târziu m-a lovit iar. Și mai tare. L-am înjurat. Apoi l-am sunat pe Dan Petrescu  și i-am zis că Mutu o sa facă performanță. Avea ambiție, curaj. E greu ca jucătorii din ziua de azi să spere să doboare recordurile Generației de Aur când doar Tătărușanu joacă frecvent la Nantes” – a spus Gică Popescu la TV Digi Sport.

Gică Popescu (51 ani) a strâns 115 selecții la echipa națională, pentru care a marcat 16 goluri, contribuind totodată la cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc: sfert de finală la Mondialul din 1994. Adrian Mutu a jucat 77 de meciuri la prima reprezentativă, marcând 35 de goluri.

Totuși, numai un gol dintre 35 marcate de Mutu a venit la un turneu final. În partida cu Italia, de la EURO 2008.