Fotbal intern

Gică Popescu a vorbit pentru prima dată despre oferta de a deveni președinte la FCSB: „Am o personalitate puternică”

26.04.2019 | 22:09
Gica Popescu a vorbit pentru prima data despre oferta de a deveni presedinte la FCSB Am o personalitate puternica

Gică Popescu a vorbit pentru prima dată despre oferta primită în 2007 din partea lui Gigi Becali de a deveni președinte la FCSB, fostul căpitan al Generației de Aur confirmând negocierile. 

Gică Popescu a vorbit pentru prima dată despre oferta de a deveni președinte la FCSB

Până la urmă, cele două părți nu au mai ajuns la niciun acord, iar Popescu a dezvăluit motivul care a stat în cale, lăsând să se înțeleagă faptul că personalitatea sa l-ar fi împiedicat să lucreze cu Gigi Becali, un patron recunoscut pentru modul direct în care se implică în viața de zi cu zi a echipei.

”(Tu ai avut ofertă să devii conducător la FCSB…) Cu mult timp în urmă. (Ce te-a oprit?) Nu a fost să fie. Nu mai ştiu ce s-a întâmplat atunci, dar nu a fost să fie. Eu sunt o persoană cu o personalitate puternică şi e greu să mă adaptez la anumite lucruri”, a declarat Gică Popescu pentru Telekom Sport.

Becali a incercat o lovitura de imagine in 2007
Becali a incercat o lovitura de imagine in 2007

De altfel, în 2007, când a avut loc propunerea, Becali spunea despre această ofertă: “L-am sunat pe Gică Popescu şi i-am propus să fie preşedinte. A zis că este angrenat în nişte afaceri, că dacă poate să fie înlocuit acolo cu nişte spanioli, e o onoare pentru el. I-am zis că într-o săptămână să-mi dea răspunsul, dacă da sau nu. El crede că nu poate, deocamdată. Dacă intră la club ca preşedinte, de dimineaţă până seara o să se înhame la lucru”, spunea Becali în vara lui 2007.

Gică Popescu se ocupă în prezent de proiectul EURO 2020, având ca obiectiv principal îndeplinirea tuturor obiectivelor impuse de UEFA României pentru a putea găzdui o grupă la turneul final din vara anului viitor.

România nu a început grozav campania de calificare pentru EURO 2020, pierzând un meci foarte important, 1-2 în Suedia, o contracandidată pentru locul 2 în grupă.