Sport

Gică Popescu, acuze grave după Farul – Sepsi: „E rea intenție! De ce nu se dorește VAR? Se întâmplă lucruri incredibile!”

Gică Popescu a avut acuze dure după Farul - Sepsi, scor 0-1, din Cupa României.
22.09.2021 | 20:27
Gica Popescu acuze grave dupa Farul  Sepsi E rea intentie De ce nu se doreste VAR Se intampla lucruri incredibile
ADVERTISEMENT

Președintele Farului a fost nervos după ce arbitrul Radu Petrescu a dictat un penalty controversat în duelul din Cupa României cu Sepsi, penalty din care echipa lui Leo Grozavu a marcat unicul gol al meciului.

Gică Popescu atrage din nou atenția asupra lipsei video-arbitrajului din fotbalul românescu, întrebându-se retoric de ce nu s-a introdus nici în acest sezon VAR.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu, acuze dure după Farul – Sepsi

Gică Popescu a adus acuze dure după Farul-Sepsi, fiind nervos după lovitura de la 11 metri dictată de arbitrul Radu Petrescu, în urma consultării cu tușierul:

„Să dai un asemenea penalty, mă gândesc că e doar rea intenție. Mai ales că centralul nici măcar nu fluierase fault. Petrescu era bine plasat, nu dictează fault, revine la indicația tușierului și nu dă fault în afara careului, ci o bagă la penalty.

ADVERTISEMENT

Am văzut cum era poziționat, se uita la fază. A văzut, exclus să fie altceva. Se uită fix către careu și atunci? Ce să spun? Că n-a fost rea intenție?”.

„Cred că singura modalitate de a îndrepta lucrurile este introducerea VAR-ului. Să stăm la margine și să nu putem să îndreptăm unele greșeli ale arbitrilor… se va rămâne la fel. Întrebarea mea e de ce nu se dorește introducerea VAR-ului? Noi am ieșit din cupă printr-o greșeală groaznică de arbitraj.

ADVERTISEMENT

Dacă era VAR, se dădea lovitură din afara careului. Așa, rămâi la latitudinea arbitrilor, că nu putem să fugim cu televizorul pe teren să le arătăm arbitrilor”, a spus Gică Popescu, la TV TelekomSport.

„Avem VAR în România, sunt tușierii, altceva nu comentez. În ce fotbal suntem dacă se dă un penalty la un metru de careu. Nu am fost la fel ca în prima repriză, dar nici prestația arbitrilor nu a fost la fel ca în prima repriză”, a declarat și Gică Hagi la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

„Mă uit la fază și mă gândesc ce a fost în capul tușierului?”

Gică Popescu a continuat și a vorbit despre introducerea VAR-ului în România: „Mă uit la fază și mă gândesc ce o fi fost în mintea tușierului când a dat o astfel de decizie? Cum să dai așa ceva când ești la un metru de fază?

Nu fac acuze, nu am informații, dar mă doare când văd că băieții ăștia muncesc. Ce să mai spun… mai lipsea să dea penalty la un fault la 30 de metri”.

„Noi suntem afară din Cupa României, pentru că un arbitru a greșit impardonabil. Nu mă interesează dacă va fi pedepsit, eu știu doar ce e acum, adică suntem în afara competiției.

Vă aduceți aminte ce greșeli au fost anul trecut? Asta e dovada clară că se întâmplă lucruri incredibile și că nimeni nu ia decizii. Doar atât mă întreb. Cui îi convine să nu fie VAR în România, cui?”, a mai spus Gică Popescu.

 

ADVERTISEMENT