Fotbal international

“Baciul”, amintiri cu Ronaldo: “Am pierdut 3.000 de euro din cauza lui”

Gică Popescu a jucat pentru FC Barcelona în perioada 1995-1997, timp în care fostul internaţional român a şi ajuns să poarte banderola de căpitan a formaţiei catalane. Fundaşul central...
12.09.2017 | 16:02
Baciul amintiri cu Ronaldo Am pierdut 3000 de euro din cauza lui

Gică Popescu a jucat pentru FC Barcelona în perioada 1995-1997, timp în care fostul internaţional român a şi ajuns să poarte banderola de căpitan a formaţiei catalane. Fundaşul central evoluase înainte pentru PSV şi Tottenham Hotspur, la echipa olandeză, dar şi la Barcelona fiind coleg cu Ronaldo.

Francezii de la site-ul “SoFoot” au trecut recent în revistă cariera lui Ronaldo, iar un episod a fost legat de fostul său coleg de la PSV şi FC Barcelona, Gică Popescu. Fostul internaţional român a vorbit despre primele momente petrecute alături de starul echipei naţionale a Braziliei. În cartea sa autobiografică, fostul internaţional a povestit că Romario l-a rugat să aibă grijă de Ronaldo când a ajuns la FC Barcelona. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Gică Popescu îl tachina pe Ronaldo din cauza greutăţii

“Ronaldo a fost un copil vesel şi foarte afectuos. L-am luat imediat sub aripa mea. Deoarece nu ştia cum să mănânce şi nu făcea cumpărături, adeseori venea acasă la mine să mănânce. La antrenamente, mizam 60 de euro cu Ronaldo că nu va înscrie împotriva echipei mele. Era însă imposibil să-l opresc. Era ca un avion! În cele din urmă, a trebuit să pierd 3.000 de euro cu prostiile mele”, a declarat Gică Popescu.

De-a lungul timpului, subiectul gastronomic a fost mereu un subiect de discuţie între cei doi fotbalişti. “Ai mai slăbit un kilogram, poate două! Nu ţi-e băi, ruşine, cu burtica asta? Ai jucat contra României la meciul tău de retragere şi cred că aveai 30 de kilograme în plus. Acum, cred că ţi-au mai rămas vreo 28”, i-a spus Gică Popescu lui Ronaldo la un meci demonstrativ în 2011. Fotbalistul brazilian i-a dat imediat replica fostului internaţional. “Gică, ar trebui să taci, că de la fripturile alea de vită argentiniană pe care le puneai tu pe grătar, la tine acasă, la Barcelona, mi se trage. Atunci am început să mă îngraş, ca m-ai învăţat să mănânc mult”.