Sport

Gică Popescu, analiză înainte de Barcelona – Real Madrid! “Un El Clasico straniu!” Ce se întâmplă cu Messi. Exclusiv

24.10.2020 | 12:38
Gica Popescu analiza inainte de Barcelona  Real Madrid Un El Clasico straniu Ce se intampla cu Messi Exclusiv
Gica Popescu despre El Casico: ,,Barcelona va castiga. Va lua si titlul!''
ADVERTISEMENT

Singurul jucător român care a fost căpitan la Barcelona, Gică Popescu, a vorbit în exclusivitate  pentru FANATIK despre cum va arăta Barca în acest sezon, dar mai ales despre Leo Messi.

Gică Popescu îl consideră pe Lionel Messi cel mai bun jucător din toate timpurile și nu e singurul care crede asta, comparând-ul doar cu Diego Armando Maradona și Pele.

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al Barcelonei și al Generației de Aur, consideră că Messi este un talent pur, în timp ce Cristiano Ronaldo este mai mult un goleador și un atlet desăvârșit.

Interviu exclusiv FANATIK cu Gică Popescu despre Barcelona

Domnule Popescu, nu pot să nu vă întreb și despre Barcelona…

– Întreabă-mă! Am început bine anul ăsta!

O să fie primul El Clasico pe Camp Nou pe care îl ratați în ultimii ani?

– Ah, da! E pierdut deja… Am mers tot timpul pe Camp Nou, dar și pe Bernabeu am fost de cel puțin trei ori! O să fie un derby, un Clasico straniu, dar cred că Barcelona va câștiga! Și nu doar pentru mine, pentru toată lumea! Să vezi un Barcelona – Real Madrid fără spectatori e groaznic, dar astea sunt vremurile! Trebuie să ne adaptăm și să ne rugăm să treacă cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu: ,,Barcelona mi se pare o echipă mult mai echilibrată decât anul trecut”

Cum vedeți Barcelona în acest sezon?

– Au început foarte bine și nivelul de joc este unul foarte bun! Mi se pare o echipă mult mai echilibrată decât anul trecut! Cred că pot fi campioni.

Rămâne Messi principalul atu al Barcelonei?

– Sincer, în primele meciuri mi s-a părut un pic supărat sau chiar apatic! Nu știu dacă apatia lui ține de tensiunile pe care le-a avut cu președintele Bartomeu sau facă încă nu e în formă, dar am simțit un alt Messi! Mai mult cu o atitudine de-asta ,,je m’en fiche”. Nu l-am văzut atât de conectat, însă sper că a fost doar o chestiune cauzată de începutul de sezon și ușor-ușor, această atitudine să se evapore și să vedem același Messi foarte implicat.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu: ,,Cred că niciun jucător în istoria fotbalului, nu a făcut pe teren ce a făcut Messi!”

Ați spus-o în repetate rânduri, că în opinia dumneavoastră Messi e cel mai bun fotbalist din toate timpurile. De ce credeți asta?

– Nu spun doar eu asta! Păi cred că niciun jucător în istoria fotbalului, nu a făcut pe teren ce a făcut Messi! Dar o să veniți și o să spuneți: ,,Bine, dar n-a câștigat Campionatul Mondial!”, dar poate nici nu a avut o echipă națională care să-l ajute să câștige! Nu poți câștiga de unul singur… Este jucătorul care zece ani de zile a făcut ca fotbalul să se învârte în jurul lui! Și al lui Cristiano. Dar… Cristiano Ronaldo nu cred că are capacitatea să facă ce a făcut Messi la Barcelona. Cristiano e mai mult fizic, un goleador mai mult decât un creator! Messi face diferența, marchează, pasează… face de toate!

ADVERTISEMENT

Deci credeți că e afectat de conflictul cu Bartomeu? Cum e președintele Barcelonei? A fost foarte criticat și atacat în ultimul timp…

– E cauzator de pandemie, nu cred că e altceva. O să își revină! Pe președinte l-am cunoscut la evenimentele pe care le-am făcut cu legendele Barcelonei. Pare o persoană respectabilă, o persoană cu mult bun simț, cu respect, dar nu am lucrat cu domnia sa ca să îmi fac o părere mai detaliată.

Gică Popescu: ,,Ronald Koeman cunoaște foarte bine tot ce înseamnă Barcelona și unui astfel de antrenor îi este mult mai ușor să se acomodeze”

Este Ronald Koeman omul potrivit pentru Barcelona? Are o personalitate comparabilă ca cea a predecesorilor săi, Guardiola sau Cruyff?

– Da! Rezultatele o vor dovedi. Dacă sunt rezultate, înseamnă că ești o alegere potrivită. La cluburile de talia Barcelonei asta contează! Repet, rezultate! Are însă un mare avantaj că e de-al casei, cunoaște foarte bine tot ce înseamnă Barcelona, cunoaște foarte bine sistemul, filosofia și unui astfel de antrenor îi este mult mai ușor să se acomodeze filosofiei.

Florin Gardoș l-a avut antrenor la Southampton și spunea că era privit ca un zeu…

– Ronald Koeman! Vorbim totuși despre căpitanul Barcelonei, Ronald Koeman! Un jucător cu o personalitate extraordinară. Și fratele său, Erwin, e un tip foarte serios. Eu am jucat cu el la Eindhoven patru ani de zile, foarte profesionist, cum de altfel este și Ronald. Eu sper că va aduce un nou titlu pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT