Sport

Gică Popescu anunță fuziunea dintre Viitorul și Farul. Noua echipă va juca în Liga 1 și va avea antrenor de top. ”Negociez cu el”

Fuziunea dintre cluburile Viitorul și Farul Constanța este ca și făcută, anunță Gică Popescu. Fostul internațional spune că echipa va juca în Liga 1 și negociază cu un fost selecționer.
12.06.2021 | 16:51
Gica Popescu anunta fuziunea dintre Viitorul si Farul Noua echipa va juca in Liga 1 si va avea antrenor de top Negociez cu el
ADVERTISEMENT

Președintele Viitorului a reconfirmat faptul că negocierile sunt avansate și că în următoarele zile ar trebui să se oficializeze fuziunea dintre Viitorul și Farul Constanța.

Gică Popescu a nominalizat și antrenorul cu care negociază pentru preluarea băncii tehnice, după ce a fost mandatat de patronul Gică Hagi să caute un tehnician pentru noua formație.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu spune că antrenorul cu care negociază ”se lasă greu”

Fostul internațional român a mărturisit că poartă negocieri dure cu cumnatul și patronul clubului Viitorul, Gheorghe Hagi, pe care îl vrea pe banca tehnică în noul proiect.

Interesant este că tocmai Gică Hagi i-a cerut lui Gică Popescu să caute antrenor. Fostul căpitan și selecționer al României a fost antrenorul Viitorului în perioada 2014-2020.

ADVERTISEMENT

”Negociez cu el, însă se lasă greu. Eu negociez cu antrenorul Hagi. Patronul Hagi l-a mandatat pe președinte (Gică Popescu este președintele Viitorului Constanța – n.r.) să negocieze cu antrenorul Hagi”, a spus Gică Popescu la Pro X. 

Cu Hagi pe bancă Viitorul a cucerit toate trofeele interne: campionatul, Cupa și Supercupa. Și în campionatul recent încheiat Hagi a revenit lângă echipa de seniori din cadrul clubului pe care îl patronează, dar nu în calitate de tehnician, ci de coordonator.

ADVERTISEMENT

Viitorul Constanța a disputat meciul de baraj cu Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru un loc în Conference League, în vreme ce Farul Constanța a evoluat în faza play-out a ligii a doua.

Unde va juca noua echipă și cum se împart activele celor două cluburi

Președintele grupării din Ovidiu a explicat ce înseamnă fuziunea dintre Viitorul și Farul. Practic a vorba doar de o schimbare de nume și relocarea Farului la Ovidiu. Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi” își va continua activitatea și va fi principala sursă de jucători a ”noului Farul”.

ADVERTISEMENT

”Fuziunea Viitorul-Farul e pe drumul cel bun. Cred că se va realiza în perioada următoare, e o chestiune poate de ore, de zile, dar se va realiza. Academia Hagi va rămâne Academia Hagi. Sunt două entități total diferite.

Viitorul se va transforma în Farul Constanța, ca nume. Structura juridică va rămâne aceeași. Noul Farul Constanța va juca la Viitorul, se va schimba doar numele, însă toată infrastructura, tot, tot, absolut tot va rămâne la fel. 

Noi sperăm ca într-un timp scurt să se construiască un stadion nou la Constanța, ca să jucăm acolo. Până atunci, vom juca în continuare la Ovidiu. Din punct de vedere juridic, lucrurile au fost făcute într-un anumit mod.

Nu sunt jurist și nici nu mă bag pe teritoriul ăsta pentru că nu-mi aparține. Dar, în campionatul viitor, nu va mai fi Viitorul, va fi Farul Constanța”, a explicat Gică Popescu, la Pro X.

ADVERTISEMENT