Sport

Gică Popescu aplaudă revenirea lui Xavi pe „Camp Nou”: „Este omul potrivit pentru a renaște Barcelona!” + Cu ce foști mari antrenori îl compară. Exclusiv

Gică Popescu, fostul mare căpitan al Barcelonei, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre revenirea lui Xavi Hernandez pe „Camp Nou”, din postura de antrenor.
06.11.2021 | 10:03
Gica Popescu aplauda revenirea lui Xavi pe Camp Nou Este omul potrivit pentru a renaste Barcelona  Cu ce fosti mari antrenori il compara Exclusiv
Gică Popescu aplaudă revenirea lui Xavi pe „Camp Nou”: „Este omul potrivit pentru a renaște Barcelona!” + Cu ce foști mari antrenori îl compară. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Xavi Hernandez (41 de ani) s-a despărțit de Al-Sadd SC, formație pe care a antrenat-o timp de doi ani. Potrivit comunicatului emis de clubul din Qatar, Barcelona a plătit clauza de reziliere stipulată în contractul lui Xavi. Astfel că, în scurt timp, va fi prezentat drept noul antrenor al Barcelonei.

Barcelona s-a despărțit de Ronald Koeman, la finalul lunii trecute, din cauza rezultatelor dezastruoase înregistrate de echipa „blaugrana”, în ultima perioadă. În prezent, Barcelona se află pe locul 9 din LaLiga, cu 16 puncte obținute după 11 meciuri jucate.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu aplaudă revenirea lui Xavi la Barcelona

Fostul căpitan de pe „Camp Nou” vede cu ochi buni revenirea lui Xavi la Barcelona. Acesta consideră că un mare atu, pentru Xavi, reprezintă faptul că știe filosofia formației „blaugrana”.

Totodată, Gică Popescu s-a declarat uluit de problemele financiare pe care pandemia i le-a adus Barcelonei.

ADVERTISEMENT

„E o situație atipică pentru Barcelona. În primul rând, este o situație financiară atipică. Mi se pare că pandemia asta a făcut mai mult rău Barcelonei decât oricărui alt club.

Eu cred că este un nou început de proiect la Barcelona. Probabil că de aceea au și ales să-l aducă pe Xavi, pentru că este un antrenor care cunoaște foarte bine clubul.

ADVERTISEMENT

Știe filosofia clubului, pentru că este crescut acolo. Fotbalistic vorbind, este născut în club. Este un fost jucător care cunoaște tot ce înseamnă Barcelona și pretențiile acestui club.

Este un nou proiect, care sper să ajungă la maturitate cât mai repede, pentru că un club precum Barcelona nu poate aștepta ani de zile pentru a face performanță. Am văzut că se bazează pe foarte mulți jucători tineri, din cauza problemelor financiare”, a declarat Gică Popescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu: „Este omul potrivit pentru a renaște Barcelona!”

Actualul președinte de la Farul Constanța susține că lipsa de experiență în antrenorat nu reprezintă o „bilă neagră” pentru Xavi. Acesta a adus aminte de Pep Guardiola și Luis Enrique, care au obținut performanțe remarcabile la „cârma” Barcelonei, deși nu aveau ștate vechi în antrenorat.

Gică Popescu este convins de faptul că Xavi are capacitatea să o revitalizeze pe Barcelona. Însă, totodată, atrage atenția la faptul că noului antrenor de pe „Camp Nou” va trebui să i se acorde timp.

„Nici Guardiola nu avea experiență când a venit la echipă și a făcut performanță. Nici Luis Enrique nu avea experiență și a făcut performanță. La Barcelona, nu trebuie să ai experiență, ci să cunoști foarte bine filosofia.

Iar cei pe care i-am amintit o cunoșteau foarte bine, de aceea au și triumfat. Sunt convins că Xavi va reuși, dar nu știu dacă i se va da timp.

În situația în care este acum Barcelona, nu se va face peste noapte acest nou proiect. Eu m-aș bucura să i se ofere timpul de care are nevoie, pentru că, în opinia mea, este omul potrivit pentru a renaște Barcelona”, a mai spus Gică Popescu.

Ce a însemnat Xavi, ca jucător, pentru Barcelona

Xavi Hernandez reprezintă unul dintre cei mai emblematici foști jucători ai Barcelonei, echipă alături de care a cucerit 27 de trofee.

În 1991, la vârsta de 11 ani, Xavi a ajuns la juniorii Barcelonei. Șapte ani mai târziu, după ce a evoluat pentru echipele U16, U19 și B, a fost adus la echipa de seniori, pentru care a jucat până în 2015.

  • 4 Ligi ale Campionilor, 8 titluri de campion al Spaniei, 3 Cupe ale Spaniei, 8 Supercupe ale Spaniei, 2 Cupe Mondiale ale Cluburilor și 2 Supercupe UEFA a cucerit Xavi în tricoul Barcelonei
ADVERTISEMENT