Sport

Gică Popescu, atac dur la LPF înainte de Farul – FCSB: „Nu schimbi regulile în timpul jocului!”

Meciul FC Farul – FCSB, din etapa a 13-a a Ligii I, programat, inițial, pe 24 octombrie, a fost amânat, la cererea echipei oaspete, pentru joi, 4 noiembrie, dar dacă nu se va disputa, echipa bucureșteană va pierde, conform regulamentului, cu 3-0 la „masa verde”.
01.11.2021 | 16:29
Gica Popescu atac dur la LPF inainte de Farul  FCSB Nu schimbi regulile in timpul jocului
ADVERTISEMENT

Pe 25 octombrie, Liga Profesionistă de Fotbal, organizatoarea Ligii I, a trimis către FRF o cerere de modificare a regulamentului. Concret, forul condus de Gino Iorgulescu dorește modificarea regulii privitoare la ceea ce se întâmplă în cazul în care meciul reprogramat nu se poate juca.

În prezent, în regulament scrie că echipa care a cauzat reprogramarea unui meci să piardă la „masa verde”, cu 3-0, dacă partida nu se poate disputa la data reprogramării. Mai exact, dacă din varii motive FC Farul cere reprogramarea reprogramării, va câștiga cu 3-0.

ADVERTISEMENT

LPF a trimis cererea către FRF fără să ceară acordul cluburilor

Interesant este că respectiva cererea trimisă de LPF către FRF nu a fost discutată de forul organizator cu echipele din Liga 1, așa cum se obișnuiește în astfel de cazuri. O decizie ar putea fi luată miercuri, cu o zi înainte de FCSB – Farul, în Comitetul Executiv al FRF.

Gică Popescu, președintele echipei FC Farul, și-a exprimat punctul de vedere vizavi de demersul LPF și a dat asigurări că echipa antrenată de Gică Hagi va juca joi. „Chiar nu știam despre această solicitare.

ADVERTISEMENT

LPF ar vrea să schimbe regulile unui joc în timpul desfășurării lui

În primul și în primul rând, nu schimbi regulile unui joc în timpul jocului. Așa ceva nu e normal. Putem discuta pe marginea acestei reguli, dacă e bună, dacă nu e bună, dar nu în timpul sezonului.

În plus, din ceea ce știu eu, pandemia încă nu s-a terminat în România, iar acest punct de regulament a fost introdus tocmai din cauza impactului pandemiei asupra fotbalului.

ADVERTISEMENT

Mai vreau să spun ceva, dacă celor de la LPF le e teamă că acest meci cu FCSB nu se joacă, atunci îi anunț să stea liniștiți, fiindcă n-au de ce să-și facă griji. Cel puțin deocamdată, nu mai avem și alte cazuri de Covid. Doamne ferește! să mai apară și alți jucători infectați până joi”, a declarat Popescu pentru gsp.ro.

FC Farul are 35 de jucători pe Listele A și B

FCSB a făcut cererea de amânare a meciului cu FC Farul deoarece avea doar 12 jucători valizi în lot, dintre care doi portari, iar numărul minim de sportivi care trebuie trecuți pe foaia de arbitraj este 13.

ADVERTISEMENT

Pentru ca meciul de joi să nu se joace, ar trebui ca FC Farul să ajungă în aceeași situație și să ceară reprogramarea partidei. În condițiile în care echipa din Constanța are 38 de jucători pe Listele A și B depuse la LPF, este greu de crezut că 26 de fotbaliști vor deveni indisponibili în 48 de ore.

A doua variantă la care poate apela FC Farul are legătură cu Articolul 14 din ROAF. Astfel, „Cluburile pot invoca un caz excepțional în situația neprezentării la jocul oficial programat din motive ce privesc transportul delegației sportive, neasigurarea asistenței medicale, probleme acute de sănătate a cel puțin 5 jucători titulari (în ultimul meci oficial), numai dacă prezintă o dovadă scrisă din partea organelor competente (compania de transport feroviar, compania de transport rutier, organele de poliție, administrație locală sau județeană, centrul de medicină sportivă, prestatorul de servicii medicale etc.)”.

Declarație ambiguă a lui Gică Popescu după meciul de la Botoșani

În etapa 14-a, Farul a câștigat la Botoșani cu 2-0, iar dacă dintre cei 17 jucători folosiți de Gică Hagi cinci ar devenit, brusc, indisponibili, gruparea din Constanța poate cere amânarea meciului de joi, cu FCSB.

În prezent, la FC Farul sunt pozitivi Boboc și Dobrosavlevici. În plus, după meciul de vineri, de la Botoșani, Mladen s-a ales cu o accidentare, iar alți doi fotbaliști sunt îndisponibili. La finalul partidei, Popescu declara: „Avem și cazuri de Covid, dar și jucători accidentați. Nu știm ce se va întâmpla până joi, o să vedem”.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 3,20 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT