Sport

Gică Popescu, atac la Mihai Pintilii: „Pune o «fantomă» lângă el şi conduce echipa? Nu e normal!” 

Gică Popescu cere respectarea regulilor după ce a auzit despre cazul lui Mihai Pintilii la FCSB și e de părere că un antrenor fără Licență Pro nu ar trebui să primească derogări.
14.11.2022 | 18:54
Gica Popescu atac la Mihai Pintilii Pune o fantoma langa el si conduce echipa Nu e normal
Mihai Pintilii are 4 meciuri ca „principal” la FCSB. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Mihai Pintilii ar putea face cuplu cu Leo Strizu pe banca FCSB, pentru a-și putea exercita funcția de antrenor, acesta din urmă deținând Licența Pro. Gică Popescu nu este însă deloc de acord cu astfel de practici.

Gică Popescu știe de ce Mihai Pintilii evită să o preia pe FCSB: „Nu are toate licențele necesare pentru a conduce o echipă”

Gică Popescu, fostul mare fotbalist al naționalei, a vorbit la Prima Sport despre situația în care se află Mihai Pintilii la FCSB: „De aceea ezită să antreneze (n.r – Mihai Pintilii), pentru că nu poate sta pe bancă în momentul în care nu are toate licenţele necesare pentru a conduce o echipă”.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Popescu are însă o problemă cu această nouă modă din campionatul României: „S-au făcut multe derogări, dar sunt antrenori care antrenează şi au lângă ei o «fantomă» care are licenţă, şi spun că respectivul conduce echipa, dar la interviuri, după meci, sunt cei care o fac cu adevărat”.

Oficialul celor de la Farul trimite „săgeți otrăvite” către conducerea LPF și FRF care permite astfel de lucruri: „Nu e normal! Ai licenţă, te prezinţi la interviuri şi după meci, dacă nu ai licenţă, lasă-l pe cel care are să conducă echipa. Derogările acestea mi se par de prost gust!

ADVERTISEMENT

Atunci, care e diferenţa între cei care învaţă, muncesc, fac şcoli, aşteaptă să treacă paşii şi etapele, să ia licenţele să poată conduce şi un antrenor care are Licenţa A, Licenţa B şi pune o ‘fantomă’ lângă el şi conduce echipa? Nu e normal!”, a transmis „Baciul” revoltat.

Gică Popescu spune lucrurilor pe nume: „De ce se mai fac regulamente dacă se fac astfel de aranjamente?”

Gică Popescu continuă discursul acid și subliniază din nou: „Nu e oportunitate asta, oportunitate e după ce faci toţi paşii şi toate cursurile pentru a obţine Licenţa Pro, pentru că aşa scrie la regulament. De ce se mai fac regulamente dacă se fac astfel de aranjamente?”.

ADVERTISEMENT

În lipsa unei alte variante de antrenor, Nicolo Napoli a revenit pentru a noua oară la FC U Craiova 1948, iar Popescu e convins că italianul va reuși să redreseze echipa: „Adrian Mititelu nu cred că trebuie să îşi facă probleme în ceea ce priveşte retrogradarea, eu aşa văd lucrurile. FC U Craiova are un lot bun, eu credeam că va ajunge chiar în primele şase echipe după primele etape ale acestui sezon.

Însă, dacă tot pierzi, pierzi, pierzi, se duce încrederea. Pierderea încrederii este cea mai dăunătore problemă a unei echipe”, a mai spus președintele celor de la Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Mihai Pintilii are două victorii în Liga 1 ca antrenor interimar la FCSB: 3-1 cu Rapid și 2-0 cu FC U Craiova 1948 și a dus-o pe vicecampioana României pe loc de play-off.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,78 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la FC Botoșani – FCSB. Vezi toate cotele aici!

ADVERTISEMENT