Sport

Gică Popescu, atitudine fermă după scandările xenofobe de la Sepsi – FC U Craiova: ”Vrem ca meciurile să se decidă pe teren”

Gică Popescu s-a arătat revoltat de scandările xenofobe de la meciul Sepsi - FC U Craiova și consideră că decizia de întrerupere definitivă a jocului este corectă.
30.01.2023 | 10:08
Gica Popescu atitudine ferma dupa scandarile xenofobe de la Sepsi  FC U Craiova Vrem ca meciurile sa se decida pe teren
Gică Popescu s-a arătat revoltat de scandările xenofobe de la meciul Sepsi - FC U Craiova și consideră că decizia de întrerupere definitivă a jocului este corectă. Sursă foto: Bogdan Balas/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Arbitrul Andrei Chivulete a decis să întrerupă definitiv întâlnirea Sepsi – FC U Craiova, din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor veniți din Oltenia.

Scandările xenofobe de la Sepsi – FC U Craiova, condamnate de Gică Popescu

Partida Sepsi – FC U Craiova s-a oprit după doar 26 de minute din cauza scandărilor xenofobe lansate de Peluza Sud 1997, iar Gică Popescu condamnă gestul fanilor olteni fiind de părere că rezultatul final ar trebui să fie stabilit pe teren.

ADVERTISEMENT

”Doar am văzut la televizor că s-a oprit. Nu știu ce s-a scandat. Probabil arbitrul și observatorul au respectat regulamentul. Nu, nu e bine… e bine că s-a întrerupt, nu e bine că se ajunge la un astfel de moment.

Nu face cinste fotbalului românesc! Sper să fie o întâmplare singulară, să nu mai avem parte de așa ceva. Vrem ca meciurile să se decidă pe teren, în urma evoluțiilor echipelor”, a declarat Popescu, conform sport.ro.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Sepsi cred că suporterii olteni au vrut să se răzbune pe Mititelu

Suporterii formației Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cred că decizia de întrerupere definitivă a întâlnirii este una care poate ajuta la însănătoșirea fotbalului, dar și a vieții sociale.

”Credem că ar trebui să fie și un moment de sănătate din punct de vedere social, de normalitate sportivă, în care se respectă un regulament unanim valabil și acceptat. Și sperăm să mai fie astfel de momente, la orice meci în care se scandează împotriva oricărei etnii care este parte integrantă, din naștere, a societății acestei țări.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, nu avem mai mult de comentat referitor la cele întâmplate la meciul de ieri decât că banner-ul afișat de galeria celor de la Craiova la începutul meciului indica destul de clar că ei au proiectat un conflict al lor cu patronul clubului asupra meciului și asupra publicului doritor să vadă o partidă de fotbal, sport curat, nimic altceva.

Planul poate a reușit din punctul lor de vedere, dar i-a căzut victimă și un meci de fotbal, pe care au reușit să-l intercaleze în războiul lor propriu, cu care publicul din Sfântu Gheorghe nu a avut și nu are de-a face.

ADVERTISEMENT

Pentru că în opinia noastră despre acesta este vorba, nu despre ‘războiul’ inventat de ei (a se vedea postarea lor ulterioară meciului) cu care această galerie vrea să mușamalizeze faptele.

Au fost primiți în Sfântu Gheorghe conform normelor omenești de ospitalitate, așa cum sunt primiți toți, iar ei au ales să murdărească zidul unui bloc din oraș cu un mesaj care nu are nimic cu sportul adevărat și cu disputa fair play de pe teren, dar nici cu susținerea echipei de suflet”, au susținut fanii lui Sepsi, conform gsp.ro.

FANATIK a dezvăluit că fanii oltenii care au făcut deplasarea pentru a susține FC U Craiova au creat haos în orașul din județul Cosvasna. Suporterii veniți din Bănie au vandalizat mai multe blocuri din Sfântu Gheorghe. Aceștia au scris cu spray-uri mesaje injurioase la adresa Ungariei, după ce s-a aflat că Sepsi este susținută financiar de Guvernul de la Budapesta.

ADVERTISEMENT