Sport

Gică Popescu, avertisment pentru „tricolori” înaintea duelului cu Islanda: „Nu mai e un adversar facil”

Fostul căpitan al Generației de Aur le dă o veste proastă celor care cred că Islanda va fi pradă ușoară pentru România: „Vom întâlni un adversar care se va mobiliza în stilul propriu”.
02.09.2021 | 18:24
Gica Popescu avertisment pentru tricolori inaintea duelului cu Islanda Nu mai e un adversar facil
ADVERTISEMENT

În mesajul publicat chiar în ziua meciului pe rețelele de socializare, Gică Popescu îi încurajează pe „tricolorii” lui Mirel Rădoi înaintea meciului decisiv pentru calificarea la Mondialul din 2022, dar lansează și un avertisment: în ciuda problemelor din ultima perioadă, Islanda nu va fi deloc ușor de învins.

Dacă pentru Generația de Aur – pe care „Baciul” a condus-o din teren în calitate de căpitan – se putea pune doar problema scorului înaintea unei astfel de partide acum lucrurile stau cu totul și cu totul altfel.  Asta pentru că naționala nordică  a devenit între timp un adversar periculos, capabil să se mobilizeze „în stilul propriu” și să producă rezultate surpriză.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu îi avertizează pe „tricolori” înaintea meciului cu Islanda

Diseară, echipa națională joacă împotriva Islandei primul meci din seria de trei pe care le va disputa în această lună. Îmi amintesc de un joc pe care l-am disputat la Reykjavik, pe 9 octombrie 1996, în preliminariile pentru Coupe du Monde 1998.

Am învins atunci Islanda cu 4-0, iar eu mi-am făcut cadou un gol chiar de ziua mea. Împlineam 29 de ani și eram căpitanul Barcelonei. În acele vremuri, cu adversarii facili ne puneam o singură întrebare: scorul.

ADVERTISEMENT

Sigur, Islanda nu mai e un adversar facil, dimpotrivă. Cu toate problemele pe care le au azi, cred că vom întâlni un adversar care se va mobiliza în stilul propriu.

Am încredere în jucătorii noștri, cărora le urez succes în realizarea unui obiectiv deloc ușor, calificarea la Campionatul Mondial din Qatar. O competiție la care nu am mai fost prezenți chiar de la acea ediție din Franța. Hai, România”, a scris Gică Popescu pe pagina sa oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Tensiune maximă în Islanda. Acuzații de viol și un bărbat care amenință că distruge nocturna

Meciul de la Reykjavik vine într-o perioadă în care fotbalul islandez este zguduit de scandaluri. Un jucător a fost acuzat de hărțuire sexuală și, în ciuda faptului că federalii au refuzat să-i dezvăluie identitatea, presa locală îl indică drept vinovat pe golgheterul all-time al echipei naționale, Kolbeinn Sigthorsson. Ba chiar susține că acesta nu va putea fi introdus de Arnar Vidarsson împotriva României.

De asemenea, un bărbat care locuiește în apropierea arenei „Laugardalsvollur” a intrat în sediul Federației, amenințând că se va întoarce înarmat și va distruge nocturna. La fața locului a fost solicitată intervenția oamenilor legii, dar individul s-a făcut nevăzut până la sosirea acestora.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă premergătoare meciului din această seară, selecționerul Islandei a recunoscut, fără a comenta, însă, pe marginea incidentelor din ultimele zile, că jucătorii săi resimt o presiune fără precedent.

N-au cum să fie concentrați 100% la meciul cu România. Nici nu le pot cere acest lucru. Trebuie să gestionăm această situație, să ne adaptăm condițiilor actuale. Nicio echipă din istorie n-a trăit așa presiune.

Este foarte dificil pentru acești jucători, care n-au greșit nimic. Involuntar, unii jucători sunt suspectați de ceva ce n-au făcut. E greu să mai spui ceva în acest moment, pentru că se poate interpreta greșit.

Nu suntem indiferenți, dar este foarte important ca lumea să realizeze că este un moment dificil pentru jucători, care așteaptă lămurirea situației. Știm totul despre jucătorii români. Știm unde joacă, cum joacă, știm și cine este tatăl fiecăruia.

Îmi place echipa României, îmi place ce face antrenorul României, chiar dacă rezultatele nu au fost cele dorite. Se vede că vrea să impună o altă filosofie”, a declarat Vidarsson.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT