Fotbal intern

Imaginea zilei pe net. Cum au fost fotografiaţi Meme şi Gică Popescu

Chiar dacă, probabil, în sufletul lor mai au sechele după perioada petrecută în Penitenciar, directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica şi fostul căpitan al Barcelonei, Gică Popescu au puterea...
19.08.2017 | 12:16
Imaginea zilei pe net Cum au fost fotografiati Meme si Gica Popescu

Chiar dacă, probabil, în sufletul lor mai au sechele după perioada petrecută în Penitenciar, directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica şi fostul căpitan al Barcelonei, Gică Popescu au puterea să zâmbească din nou. Conform unei postări a lui Meme pe contul său de Facebook, cei doi oameni de fotbal s-au întâlnit sâmbătă, 19 august, la o cafea, oficialul stelist scriind doar atât “brothersinarms” (fraţi de arme).

Popescu şi Stoica au fost colegi de celulă, după ce au fost condamnaţi în “Dosarul Transferurilor” la 3 ani, o lună şi zece zile şi, respectiv, la 3 ani şi 6 luni de detenţie. Cei doi au rememorat probabil bătăile pe care le-au încasat la Jilava la… fotbal, unde deşi teoretic erau favoriţi, deţinuţii câştigau mereu, pentru că aveau o experienţă superioară legată de terenul pe care evoluau de ani de zile, conform condamnărilor primite.

Gica Popescu cafea. Urmăreau Liga Campionilor în celulă 

La început, după cum povestea însuşi Mihai Stoica, cei doi locuiau singuri într-o celulă de doar 1,36 metri lăţime, în care se puteau da jos din pat doar pe rând. Îşi omorau timpul privind meciurile din Liga Campionilor, unde jucau Bayernul lui Guardiola, FC Porto al lui Lopetegui, Barcelona lui Luis Enrique şi PSG-ul lui Laurent Blanc. “Mă mândream, toţi patru au fost în spatele lui Gică la Barca, pentru că el era căpitanul”, povesteşte Meme.

După 11 luni, au fost mutaţi într-o altă celulă, în care a stat şi George Copos, şi timpul a trecut ceva mai uşor. Meme a petrecut doi ani în închisoare, fiind liberat pe 15 februarie 2016, în timp ce Popescu a ieşit în noiembrie 2015. Cunoscând suferinţele prin care au trecut cei doi, poza postată pe Facebook face mai mult decât o mie de cuvinte, important fiind doar că aceştia au putut să se vadă în libertate la o cafea cu… amintiri, chiar dacă tot într-un decor auster – de această dată voit – al unui restaurant din Capitală.