Sport

Gică Popescu, „căpitan” la Football Museum Bucharest: „Echipa mea e mult mai numeroasă”. Video

Muzeul Fotbalului București este un proiect inedit în România. Inaugurarea va avea loc într-o clădire refăcută din Centrul Vechi al Capitalei.
20.09.2022 | 14:26
Gica Popescu capitan la Football Museum Bucharest Echipa mea e mult mai numeroasa Video
Gică Popescu va deveni „căpitan” în strategia noului Muzeu al Fotbalului din București: Sursă foto: fcbarcelona.com
ADVERTISEMENT

„Football Museum Bucharest” va fi inaugurat pe strada Gabroveni, din Centrul Vechi al Capitalei și va fi gazda unor expoziții de lux. Tricourile purtate de Gică Hagi la Real Madrid și Diego Maradona la Barcelona vor putea fi admirate de turiști în cadrul unui proiect nemaintâlnit în România.

Gică Popescu, „căpitan” la „Football Museum Bucharest”

Gică Popescu, fostul mare internațional român, va face parte din strategia viitorului Muzeu al Fotbalului din București. Fostul căpitan al Barcelonei se va ocupa de felul în care turiștii vor interacționa cu obiectivele punctului de atracție.

ADVERTISEMENT

„Am fost căpitanul şcolii generale, căpitan la liceu, căpitan la juniori, căpitan la echipa naţională de juniori, căpitan la Universitatea Craiova la 20 de ani şi tot aşa, căpitan, căpitan, căpitan. Acum a venit momentul să fiu din nou căpitan.

De această dată, echipa mea este mult mai numeroasă. Este formată din toţi cei care iubesc fotbalul şi care sunt aşteptaţi aici să îl experimenteze aşa cum n-au mai făcut-o vreodată. Ne vedem pe „teren”, la Muzeul Fotbalului din Bucureşti!”, a mărturisit singurul căpitan român din istoria Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a „Football Museum Bucharest”, astfel Gică Popescu va deveni membru al viitorului obiectiv turistic din București.

Fostul fotbalist are o carieră impresionantă, fiind în top 3 jucători cu cele mai multe prezențe la echipa națională a României. Gică Popescu a adunat 115 prezențe sub „tricolor” și a marcat 16 goluri. Cu el pe teren, România a participat la 3 turnee ale Campionatului Mondial și 2 turnee finale europene.

ADVERTISEMENT

Tricourile lui Hagi și Maradona, opere de artă ale muzeului

Fondatorii proiectului „Football Museum Bucharest” vor expune tricoul purtat de Gheorghe Hagi, în primul său sezon la Real Madrid (1990-1991). Din colecția va face parte și tricoul purtat de Diego Maradona, în ultimul său sezon la Barcelona (1983-1984).

Potrivit unui comunicat emis de „Footbal Museum Bucharest”, vizitatorii Muzeului din București vor putea observa și admira multe alte tricouri, inclusiv ale foștilor fotbaliști români.

ADVERTISEMENT

„’Filmul’ integral al unei experiențe în premieră în Europa de Est va fi completat de tricourile altor mari jucători, printre care și dublul câștigător al Balonului de Aur – brazilianul Ronaldo, Lothar Matthaus sau Patrick Kluivert. Cât despre tricourile gloriilor fotbalului românesc – acestea sunt nelipsite: precum Dobrin, Lucescu sau Iordănescu”arată comunicatul fondatorilor.

Primul muzeu din România dedicat fotbalului

Pe lângă punctul de atracție al viitorului muzeu își fac apariția și obiecte rare din fotbalul mondial.

„Pe lângă aceste colecții din FMB, vizitatorii vor putea găsi și obiecte rare: fanioane care datează din 1948 până în prezent, povești captivante cum ar fi linia de produse pregătită de FC Barcelona pentru suporteri fiind siguri de triumful în fața Stelei la finala din 1986 a Cupei Campionilor, dar și multe alte lucruri”, se mai arată în comunicat.

Nu este cunoscută data la care Muzeul din București va fi inaugurat, însă fondatorii, în frunte cu Romeo Bănică, directorul executiv al „Football Museum Bucharest” estimează că vor avea în jur de 100.000 de vizitatori în anul, în care atracția turistică își deschide porțile.

Tricou Barcelona Maradona Tricou Hagi Real Madrid

Costurile totale depășesc 1,2 milioane de euro

Muzeul își dorește să devină un punct de atracție principal pentru turiști. Așezat într-o clădire complet restaurată din zona istorică a Bucureștiului, Muzeul Fotbalului din București va fi gazda unora dintre cei mai mari fotbaliști din istorie.

”Ideea s-a născut din pasiunea noastră pentru fotbal şi din dorinţa de a contribui la conservarea patrimoniului fotbalistic românesc şi internaţional. Credem că iubitorii fotbalului din România vor primi cu încântare ideea acestui proiect, mai ales că muzeele dedicate fotbalului sunt un important punct de atracţie pe harta turistică a marilor metropole europene”, în luna mai a acestui an.

Suprafața muzeului se va extinde pe 1500 de mp și 8 niveluri.

ADVERTISEMENT