Fotbal intern

Gică Popescu cere ajutor de la stat pentru testarea jucătorilor de coronavirus: „Ar fi foarte bine să se găsească fonduri”

01.05.2020 | 17:57
Gica Popescu cere ajutor de la stat pentru testarea jucatorilor de coronavirus Ar fi foarte bine sa se gaseasca fonduri
ADVERTISEMENT

Gică Popescu, președintele Viitorului, a vorbit despre posibilitatea reluării campionatului și a mărturisit că a mai vorbit cu Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, dar nu știe sigur dacă să poate relua campionatul.

Totodată, Gică Popescu cere ajutor de la stat pentru ca fotbaliștii să fie testați de coronavirus o dată la cinci zile.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu cere fonduri pentru testarea jucătorilor de coronavirus

Gică Popescu cere ajutor pentru testarea jucătorilor de coronavirus, o dată la cinci zile: „Ianis are un program de antrenamente de la Rangers și se pregătește cu Nicholas prin curte. Eu am discutat de câteva ori cu Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Cu toții ne dorim reluarea campionatului, dar pe primul plan este sănătatea jucătorilor, pentru că dacă un sportiv s-ar infecta, atunci toată competiția ar fi suspendată. Nu este așa ușor”.

ADVERTISEMENT

„Jucătorii trebuie să fie testați, izolați, să începem perioada de pregătire și cu timpul să vedem dacă vom putea ajunge la stadiul în care să începem campionatul.

Un prim test îl poate suporta fiecare echipă, dar un singur test nu este de ajuns. Ar fi foarte bine să se găsească fonduri ca la o perioadă de cinci zile să se poată face testele. Totodată, aceste teste sunt destul de scumpe”, a mai spus Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

„E o aberație ca toate echipele să fie în același loc!”

Gică Popescu a continuat și a explicat de ce nu i se pare o idee bună ca toate echipele să fie cazate în același loc: „E o aberație, o nebunie ca toate echipele să fie concentrate în același loc. Fiecare echipă trebuie să se antreneze acolo unde are sediu, cu drum stadion-hotel.

Dacă sunt testați cu toții, cred că putem să ne deplasăm cu un singur autocar, chiar dacă nu se respectă distanța, dar toate scenariile vor fi posibile dacă Ministerul Sănătății ne va lăsa să reluăm campionatul, dacă nu vom începe celălalt campionat”.

ADVERTISEMENT

„Noi vrem să începem, dar nu putem să facem de capul nostru. Așteptăm să se ia o hotărâre dacă puteam să reluăm campionatul. Viitorul a respectat aceste indicații, nu știu dacă restul echipelor au respectat sau nu, eu vorbesc doar de clubul nostru.

După o periodă de două luni de inactivitate, e nevoie de o pregătire de minim patru săptămâni.Vorbesc cu delegatul Barcelonei, mi-a spus că se așteaptă, Barcelona arată ca la război și tot așteaptă să se ia o hotărâre.

Sper ca stadioanele să fie gata în octombrie, dar la câte s-au întâmplat de când am preluat aceste sarcini cred că aș putea să scriu o carte”, a mai spus Gică Popescu.

ADVERTISEMENT