Sport

Gică Popescu va fi consilierul primului ministru Nicolae Ciucă: ”Vom realiza lucruri bune pentru sport”

Fostul internațional Gică Popescu își continuă munca de consilier pe probleme de sport și în noul legislativ al României. Primul ministru Nicolae Ciucă i-a cerut sprijinul.
07.12.2021 | 16:37
Gica Popescu va fi consilierul primului ministru Nicolae Ciuca Vom realiza lucruri bune pentru sport
ADVERTISEMENT

Președintele clubului Farul Constanța, Gheorghe Popescu, a primit propunerea de a-și continua munca în Guvernul României, în calitate de consilier al primului ministru.

Fostul căpitan al echipei naționale a acceptat noua ”ofertă” și este convins că împreună cu noua echipă guvernamentală va realiza lucruri importante pentru sportul românesc.

ADVERTISEMENT

Cum l-a convins prim-ministrul Nicolae Ciucă pe Gică Popescu să-i fie consilier

Gică Popescu este unul dintre cei mai mari jucători din istoria României. În țară a evoluat la Universitatea Craiova și la Steaua, după care a explodat la PSV Eindhoven.

Tottenham Hotspur, FC Barcelona și Galatasaray Istanbul sunt celelalte borne importante din cariera internațională a lui Popescu. A mai evoluat, în țară, la Dinamo, dar și în Italia la Lecce și în Germania la Hannover.

ADVERTISEMENT

Popescu și-a încercat norocul și în afaceri fără, însă, să devină vreun businessman de succes. În ciuda problemelor cu legea, din trecut, acesta se bucură în continuare de apreciere.

Așa se face că noul prim-ministru al țării, Nicolae Ciucă i-a propus să-și continue munca în Guvernul României.

ADVERTISEMENT

”VOI CONTINUA DIN POZIȚIA DE CONSILIER AL PRIMULUI MINISTRU

Am avut astăzi onoarea și plăcerea de a discuta mai bine de o jumătate de oră cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă. Am convenit să-mi continui munca în cadrul guvernului din calitatea de consilier al dumnealui pe problemele sportului. Și, din păcate sunt atâtea!

L-am simțit implicat și dedicat, ca orice militar, și cred că după ce îi voi prezenta un plan de acțiune vom realiza lucruri bune pentru sportul românesc”, a scris Gică Popescu pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu este consilier guvernamental din 2018

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu a fost numit consilier de stat, consilier al prim-ministrului Mihai Tudose la începutul anului 2018.

În luna februarie a aceluiași an a fost eliberat, la cerere, din functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, dar a revenit asupra deciziei și ulterior a fost păstrat în funcție și în mandatul Vioricăi Dăncilă.

Un an mai târziu, cel alintat ”Baciul” a fost numit consilier onorific al premierului Ludovic Orban, pe probleme legate de organizarea unor meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 la Bucureşti.

ADVERTISEMENT