Fotbal intern

Gică Popescu, cu lacrimi în ochi într-un studio TV! ”Tata a murit de mândrie. Plângea cu icoana în mână”

30.01.2019 | 08:30
Gheorghe Popescu, surprins cu lacrimi în ochi în timpul unei emisiuni

Fostul căpitan al echipei naționale de fotbal, Gică Popescu a fost surprins cu lacrimi în ochi într-un studio TV! Invitat al unei emisiuni, omul care a purtat banderola extratereștrilor de pe Camp Nou a cedat în momentul în care a fost pus să comenteze o imagine a tatălui său. Părintele i-a încetat din viață în perioada petrecută de Popescu în penitenciar. De altfel, fostul internațional nu și-a ascuns regretul și a precizat că acesta a și fost motivul pentru care tatăl lui a murit.

E greu să se închidă vreodată această rană. Niciodată nu o să-mi iasă din cap faptul că dacă nu se întâmpla ce s-a întâmplat cu mine el încă trăia. A fost cauza principală, nu a rezistat să mă vadă acolo. Avea o personalitate incredibilă şi o mândrie totală. De mândrie cred că a murit. Nu a rezistat umilinţei respective. El apărea şi zicea că nu are nimic, dar mama îl găsea cu icoana în mână plângând. Iar el nu plângea niciodată. Era foarte mândru, dar a suferit enorm, a declarat Gică Popescu pentru Telekom Sport.

Gică Popescu, cu lacrimi în ochi într-un studio TV! Popescu
Gheorghe Popescu s-a numărat printre condamnații în Dosarul Transferurilor

Gică Popescu, cu lacrimi în ochi într-un studio TV!

Gheorghe Popescu a ajuns la Universitatea Craiova în 1985 și a părăsit formația pentru o scurtă perioadă cât și-a satisfăcut stagiul militar. Steaua nu l-a putut opri în lot și „Baciul” s-a întors în Bănie, de unde avea să plece numai în străinătate. A semnat în 1990 cu gruparea olandeză PSV Eindhoven, apoi, preț de un sezon a evoluat în Premier League, la Tottenham Hotspur.

În 1995, Popescu a ajuns la Barcelona, formație alături de care a și câștigat Cupa Cupelor. După doi ani, fostul internațional semna în Turcia cu Galatasaray și mergea să scrie istorie alături de Gheorghe Hagi. Pe 4 martie 2014, la aproape 11 ani de la retragerea din fotbal, Popescu era condamnat în Dosarul Transferurilor.

  • 3 ani, o lună și 10 zile a fost pedeapsa primită de Gheorghe Popescu