Sport

Gică Popescu, despre grupa României din preliminariile Euro 2024: „Dacă de aici nu ne putem califica, această generaţie trebuie dată uitării”

România va juca în preliminariile Campionatului European din 2024 în grupa I alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.
09.10.2022 | 18:49
Gica Popescu despre grupa Romaniei din preliminariile Euro 2024 Daca de aici nu ne putem califica aceasta generatie trebuie data uitarii
Gică Popescu a analizat grupa României pentru Euro 2024. Fostul mare fotbalist al României este convins că „tricolorii” vor face pasul la Turneul Final din 2024. Sursă foto: Sport.pcitures.eu
ADVERTISEMENT

În urma tragerii la sorți de la Frankfurt, România a fost repartizată în grupa I alături de selecționate, precum Elveția, Israel, Kosovo, Belarus sau Andorra. Gică Popescu, fostul mare internațional român, nu concepe ca România să rateze calificarea la turneul final din Germania.

Gică Popescu crede că România are șanse reale la calificare: „Ne-a surâs norocul”

Gică Popescu a măsurat șansele României de a ajunge pentru prima oară după 8 ani la un turneu final, iar fotbalistul din Generația de Aur, crede că România este favorită alături de Elveția la primele 2 poziții în grupă.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, fostul mare fotbalist este de părere că România a nimerit în grupa perfectă. „Dacă ne-am fi ales noi asemenea grupă, nu am fi fost la fel de inspiraţi.

Ne-a surâs norocul. Dacă de aici nu ne putem califica, atunci această generaţie trebuie dată uitării. Avem posibilitatea să mergem la turneul final. Cred că favorite la locurile 1-2 suntem noi şi Elveţia”, a mărturisit Gică Popescu, la Prima Sport.

ADVERTISEMENT

Viorel Moldovan, despre grupa României: „Mai bine de atât nu se putea”

România a avut noroc la tragerea la sorți, aspect confirmat de mai multe voci din fotbalul românesc. Viorel Moldovan, fostul secund al naționalei României, consideră că fotbaliștii lui Edi Iordănescu pot produce surpriza.

„Dacă stăm şi ne raportăm la ceea ce suntem acum, avem o grupă complicată. Dar, mai bine de atât nu se putea. În afară de Elveţia, care este favorită, avem adversari accesibili. Poate Israel, care are echipă în Liga Campionilor (n.r. Maccabi Haifa).

ADVERTISEMENT

Elveţia nu pleacă din start cu şase puncte în faţa noastră. Ultimul joc cu ei a fost la Campionatul European (n.r. EURO 2016 din Franţa), a fost unul bun, veneam după meciul cu Franţa. Este o echipă solidă. Nu vreau să desconsider, dar cred că ar trebui să fim peste Belarus. Avem antecedente favorabile împotriva Israelului. Au crescut şi ei, e adevărat.

Kosovo e o necunoscută pentru noi. Fotbaliştii luptă foarte mult, au abilităţi tehnice interesante. Am văzut şi meciul dintre CFR Cluj şi Ballkani, cu şansă a egalat CFR”, a declarat Viorel Moldovan, la emisiunea LaLiga Digisport.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, pregătit să ducă România la Euro

Deși are doar 2 victorii în 8 meciuri de când a venit pe banca naționalei României, Edi Iordănescu este pregătit să o ducă pe România la Euro 2024. Naționala României vine după retrogradarea în Divizia C din Liga Națiunilor, însă în ultimul meci „tricolorii” au obținut o victorie de moral, scor 4-1 cu Bosnia și Herțegovina.

„Avem de produs o calificare, asta îi lipsește suporterului român, celor implicați în fenomen. Dau un mesaj puternic către băieți, trebuie să strângem rândurile!

Până la debutul oficial în campanie, jucătorii trebuie să facă eforturi majore și să se impună acolo unde sunt. Să joace cu eficiență joc de joc, iar la echipa națională să vină cu un tonus bun, încredere și moral”, au fost cuvintele lui Edi Iordănescu, la Prima TV.

ADVERTISEMENT