Fotbal intern

Gică Popescu, după amânarea Euro: ”Avem un an să construim cele trei stadioane” + previziuni sumbre: ”Va fi greu să mai jucăm în România în această primăvară”

17.03.2020 | 17:29
Gica Popescu dupa amanarea Euro Avem un an sa construim cele trei stadioane  previziuni sumbre Va fi greu sa mai jucam in Romania in aceasta primavara
ADVERTISEMENT

Campionatul European de fotbal din vara lui 2020 a fost amânat pentru anul viitor. UEFA nu a avut altă soluție, după ce pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga Europă. Decizia forului de la Nyon este una privită cu ochi buni de Gică Popescu, consilierul onorific al premierului și președintele celor de la Viitorul.

Gică Popescu, reacție după amânarea Euro: ”Avem un an să construim cele trei stadioane”

În acest moment, în Capitală se află în plin proces de construcție trei stadioane: Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf. Doar cel al Stelei se apropie în acest moment de stadiul final, în timp ce lucrările la celelalte sunt în urmă.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu, om important în staff-ul celor responsabili cu lucrările la cele trei arene, a declarat că decizia UEFA de marți, de a amâna turneul final, oferă un răgaz autorităților de la București de a duce la bun sfârșit cele trei stadioane.

”Măsura celor de la UEFA e cea mai bună în acest moment, dată fiind pandemia de la nivelul mondial. E cel mai bun lucru pentru sănătatea oamenilor. Era imposibil să se țină în această vară Euro pentru că nu știm cum va evolua această epidemia

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere la construirii celor trei stadioane nouă ne dă o relaxare Eram stresați de timp. Două erau operaționale până la data startului, dar acum avem un an să ducem la bun sfârșit toate stadioanele pentru Euro 2021”, a spus ”Baciul” la Realitatea TV.

Gică Popescu a avut un mesaj și pentru fanii care și-au luat bilete pentru turneul final. Fostul mare fundaș spune că aceștia, cel mai probabil, își vor putea folosi tichetele la turneul final, dar în 2021.

ADVERTISEMENT

”Nu știm care va fi procedura. Cel mai probabil biletele cumpărate le vor putea folosi la aceleași meciuri, dar la anul.”

Popescu nu crede că vom mai avea fotbal în România în această primăvară

Din postura de președinte al celor de la Viitorul Constanța, Gică Popescu se declară sceptic și spune că sunt șanse minime să se mai joace vreun meci de fotbal în liga internă în această primăvară.

ADVERTISEMENT

Popescu spune că o soluție pentru Liga 1 ar fi încheierea sezonului cu actuala ierarhie, ceea ce ar înseamna că CFR ar fi desemnată campioană. ”Baciul” propune ca nicio echipă să nu retrogradeze.

”O soluție ar fi să se considere ca finală situația actuală. CFR pe primul loc, apoi Craiova Să nu retrogradeze nimeni și să urce două echipe. Echipele de pe 1 și 2 din Liga a 2-a.

”Este foarte greu să ne facem un plan pentru că nu știm cum va evolua această epidemie. Va fi foarte greu să se mai joace în această primăvară.

Mi-e greu să cred că această epidemie se va sfârși. FRF și LPF, alături de cluburi, vor lua o decizie astfel încât să nu pericliteze sănătatea oamenilor Sănătatea ar trebui să primeze”, a mai spus Popescu pentru sursa citată.

 

ADVERTISEMENT