Sport

Gică Popescu face praf strategia României U19, care a ratat barajul pentru Campionatul Mondial U20: „Învață-i să joace, că după ne trezim la echipa mare că ne țâțâie fundul”

Gică Popescu a asistat din Slovacia la meciurile României U19 de la Campionatul European. Fostul căpitan al Barcelonei a fost extrem de dezamăgit, după ce naționala lui Adrian Văsâi a terminat Grupa A cu zero puncte.
25.06.2022 | 12:12
Gica Popescu face praf strategia Romaniei U19 care a ratat barajul pentru Campionatul Mondial U20 Invatai sa joace ca dupa ne trezim la echipa mare ca ne tataie fundul
Gică Popescu face praf strategia României U19, care a ratat barajul pentru Campionatul Mondial U20: „Învață-i să joace, că după ne trezim la echipa mare să ne țâțâie fundul”. FOTO: Facebook echipa națională a României
ADVERTISEMENT

România U19 a ratat și ultimul obiectiv la Campionatul European. Micii „tricolori” aveau nevoie de cel puțin un egal în ultima etapă a Grupei A pentru a încheia pe locul 3 și pentru a merge la barajul de calificare la Campionatul Mondial U20. Naționala lui Adrian Văsâi a pierdut însă și ultimul meci, cu Slovacia, spre dezamăgirea lui Gică Popescu.

Gheorghe Popescu dă de pământ cu strategia pe care România U19 a avut-o la Campionatul European: „Nu poți face performanțe dacă doar te aperi”

România U19 a luat gol în minutul 90+5 și i-a permis Slovaciei să termine pe locul 3 și să joace barajul cu Serbia. În caz de egalitate, „tricolorii” mici erau avantajați de golaverajul superior. Gică Popescu a criticat abordarea selecționerului Adrian Văsâi, care s-a apărat pe toată durata partidei.

ADVERTISEMENT

„S-a pierdut o mare oportunitate pentru a fi după mai bine de 40 de ani la o competiție importantă cum ar fi Campionatul Mondial U20. E greu să ai performanță dacă ai mentalitatea de a aborda meciuri cu mare frică, mă uitam la finalul meciului că aveam în teren, pe lângă fundași, trei mijlocași defensivi, e greu să faci performanțe când singura manieră abordată e să te aperi. 

Când ai o generație cu atâta calitate cum este e păcat să ai o abordare super-defensivă, păcat de calitatea jucătorilor. După turneul final rămân cu senzația că am avut o atitudine exagerat de fricoasă, ne-a fost teamă să jucăm, dar strategia făcută pentru acest turneu, din punctul meu de vedere, a fost una greșită. 

ADVERTISEMENT

Vorbim de copii, de juniori, dacă nu îi învățăm să aibă personalitate la o vârstă fragedă e complicat să cerem după aceea la naționala mare să aibă personalitate.

Abordarea a fost total greșită, prea multă calitate în acest lot din 2003 ca să nu le dai posibilitatea să joace, să atace, când o faci dacă nu o faci acum? Învață-i să joace, să aibă personalitate, că după ne trezim la echipa mare că ne țâțâie fundul când jucăm cu Muntenegru, Albania”, a declarat Gheorghe Popescu, la PRO ARENA.

ADVERTISEMENT

Rareș Ilie, ținta lui Basarab Panduru

După eșecul cu Slovacia U19, în primire a fost luată și vedeta Rareș Ilie. Basarab Panduru l-a criticat dur pe fotbalistul Rapidului, care a făcut un turneu final mult sub așteptări.

„E o mare problemă dacă se gândea că nu a fost convocat la naționala mare. Tu nu ai reușit să treci de un adversar de la Franța U19, să nu reușești să depășești pe cineva, păi a venit un adversar și i-a dat un brânci de nu s-a văzut.

ADVERTISEMENT

Ce să te gândești la naționala mare, când nu știi sigur nici dacă ești de U21?”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT